Prosjekt Henriette

Elgkarbonader i deilig viltburger

I ukens Prosjekt Henriette står elgkarbonader på menyen. I en vilburger med sesongens tilbehør smakte det av deilig høst.

Hver årstid sin smak

Høsten drar seg på, og med det også lysten på litt annen mat enn vi har spist gjennom en lang sommer. Det er mye som er godt, men det er liksom hver årstid sin smak.

Hva kan jeg gjøre for miljøet? Matauk! Og: Hva skal vi spise i år?

Nå som det er sesong for sopp og bær får jeg umiddelbart lyst på vilt. Verken husbonden eller jeg driver med jakt, men vi er likevel heldige og får fra tid til annen tilgang på nettopp viltkjøtt. Det er jo så godt! Og er det noe som er ekstra godt, så er det elgkarbonader.

Jeg syns det er skikkelig snadder, og gjerne når jeg får det servert som burger. Da er det nemlig så mye godt tilbehør og fråtse i, og jeg føler jeg spiser noe litt utenom det vanlige.

Elgkarbonader hos Henriette

For ikke så lenge siden skulle jeg bruke opp litt av viltkjøttet fra fryseren, og elgkarbonader stod høyt på ønskelista. Hvem skulle man ikke ty til da, om ikke Henriette?

Vilt har vært hovedingrediens i Prosjekt Henriette tidligere også.

Dyrerygg à la Conti finner du HER

Jeg bladde opp i Stor Kokebok og fant akkurat det jeg ønsket meg: Oppskrift på elgkarbonader.

I følge Henriette Schønberg Erken var de ypperlige for hermetisering, men den påstanden siktet jeg meg ikke inn på å bekrefte. Her skulle det etæs, og du og du så godt!

Oppskriften var ikke noe abrakadabra, og det finnes sikkert mange, langt mer spennende oppskrifter på elgkarbonader der ute, men Henriettes funket for oss.

Elgkarbonader

Du trenger

2 kg. kjøtt
½ kg. flesk
2 egg
2 dcl. kraft eller sur fløte
salt
pepper

Slik lager du elgkarbonader

Mal kjøtt og flesk 2 ganger, tilsett pepper, salt, de vispede egg og kraften. Dannes til runde kaker, stekes i smør eller fett. Egner sig godt til hermetisk nedlegning.

Elgkarbonader

Deilig viltburger

Jeg serverte elgkarbonadene i hjemmelagde hamburgerbrød. Som tilbehør serverte jeg syltet, fersk rødløk, smørstekte kantareller og rømme med rørte tyttebær i.

Det var helt innafor, og så godt at jeg var glad for at jeg hadde lagd elgkarbonadene og burgerbrødene såpass små at jeg kunne spise to porsjoner uten å forspise meg fullstendig.

Viltburger

Bildene yter maten ingen rettferdighet, men åh, så godt! I tillegg spiste vi Henriettes sjokoladepudding til dessert, og det var en perfekt avslutning på et godt måltid.

Henriettes sjokoladepudding røk rett inn på førsteplass på dessertlista da den var med i Prosjekt Henriette.

Oppskriften finner du HER

Høsten: Når det er slike smaksopplevelser vi har i vente, så er det helt OK at du kommer. Varmt velkommen!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics