Livstanker

August, du kom og gikk

August er over og med den sommeren. Det er på tide å føre den siste sommermåneden inn i minneboka. Ble den som vi håpte på?

August, august

Da jeg publiserte augustkladden var vi allerede på ferie. Nå, en måned senere, føles det som en evighet siden vi var ved Sørlandets kyst, tilbragte dagene ved et svømmebasseng og sov i campingvogna. Var det bare en drøm?

August, Sørlandet

Hverdagen tar en fort, altså. Et par uker ut i det nye skoleåret virker sommerferien, som august jo startet med, som en helt annen tidsregning.

Vil du lese augustkladden?

Du finner den HER

Skjønt, det var det kanskje også? Jeg skrev jo i augustkladden at måneden var todelt, med ferie og hverdag hånd i hånd. Det var den virkelig også. August, du kom med ferien og gikk med hverdagen.

På plass

Det der med hverdagen skremmer ikke oss, altså. Jeg hadde jo, i augustkladden, en hel del planer for hvordan å forholde seg til hverdagslivet igjen. Det syns jeg at har gått greit.

Vi kommer oss i seng om kvelden, vi som har det for vane. Oppe om morra’n er vi også. Middagslistene følges til punkt og prikke, og det merkes godt på både kropp og sinn at vi har tatt de gode matvanene og måltidsrytmen tilbake.

Fredagspizza i august

Huset holder seg også i representabel form. Det i seg selv er egentlig en prestasjon i det fem mennesker plutselig skal forholde seg til avtaler, fritidsaktiviteter og annet som hører hverdagen til. De daglige, tjue ryddeminuttene er virkningsfulle, det er helt sikkert.

Det er også de daglige gåturene jeg satte meg fore å gjeninnføre i august. De er et fast holdepunkt i hverdagen, og noe jeg ser fram til med glede selv om jeg også ser det som en slags plikt.

Det trenger ikke å være så avansert. Skauen.

August var mild

Om august liksom skal oppsummeres i én setning, så vil jeg si at august var mild. Det var en måned som farte pent med oss på alle vis.

Vi var på ferie og skapte gode minner. Det var tid til å gjøre hyggelige ting sammen som familie, men også til at alle kunne gjøre litt hver for seg.

Vi har vært forholdsvis heldige med været. Vel har det regnet i både bøtter og spann, men det har også vært mange fine dager med tørt vær.

Stillhet for meg er å høre insektene som summer i pæretreet. Sommer

Hverdagen kom verken hardt eller brutalt, og vi har, syns jeg, klart det vi alltid drømmer om: Å ta med feriefølelsen inn i hverdagen. Ikke at den skal være der for alltid, men i alle fall gjennom sensommeren.

Nå er det forbi. August er over. Måneden kom og gikk og tok sommeren med. Innføringen viser en historie ikke ulik kladden, og siden noe utenom det vanlige kan bety ulykke så vel som lykke, så er jeg fornøyd med at det ble det vanlige. At august stod til forventningene. Det eneste jeg ikke gjorde som planlagt, var å avslutte drivhussesongen, men det var rett og slett ikke drivhuset klart for.

Sensommer i drivhuset, august 2023

Og da gjenstår det egentlig bare å si takk for nå. Vi sees igjen neste år, august, og i vinterens drømmer vil vi lengte etter deg.

I morgen er det første skoledag etter ferien. Fjellborg i kveldssol Første skoledag, sensommer og hverdag

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics