Husmoras marmorkake

Husmoras marmorkake pynter opp på kakefatet uten å gjøre mer ut av seg enn bare å ligge der. Bare ikke tro at pynten blir liggende for lenge, for kaka er god og forsvinner raskt. Oppskrifta får du her.

Ambivalent godsak

Formkake er en lettvint og stadig tilbakevendende lørdagskake-favoritt her på Fjellborg. Det krever ikke flere ingredienser enn de vi som regel har i matboden og kan varieres i det uendelige.

Husmoras marmorkake

Én jeg ikke baker så veldig ofte, men som likevel er veldig god, er Husmoras marmorkake. Den litt ambivalente kaka som ikke riktig får bestemt seg for om den vil se slik eller sånn ut og som også faktisk ser ulik ut hver gang. Og byr på det beste av to smaker på én gang. Jeg byr på oppskrifta her:

Husmoras marmorkake

Du trenger

200 gram margarin, romtemperert
200 gram sukker
3 egg
1 ½ ts bakepulver
1 ½ ts vaniljesukker
250 gram hvetemel
1 ½ dl melk

2 ½ ss kakao
2 ½ ss melk

Også Husmoras marmorkake kan lages trygg for melkeallergikere og laktoseintolerante. Benytt melkefri margarin og bruk havredrikk i stedet for melk.

Slik lager du Husmoras marmorkake

Rør margarin og sukker hvitt og luftig. Tilsett så ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg du har i.

Tilsett så alt det tørre unntatt kakao og rør inn. Dernest rører du inn 1 ½ dl væske.

Ha så ⅓ av røren over i en annen bolle, og rør kakao og den siste skvetten med væske inn i denne.

I en smurt, avlang form à 1 ½  2 liter, legger du nå først halvparten av den lyse røren og brer utover bunnen. Så har du på sjokoladerøren slik at det dekker bunnlaget før du til sist har over den siste halvparten av den lyse røra.

Bruk en gaffel og dra forsiktig litt fram og tilbake i røra, slik at du får marmorert lagene med røre i hverandre. Du velger selv hvor mye, men det er jo finest hvis både den lyse og den mørke delen kommer til syne i den ferdige kaka.

Husmoras marmorkake stekes ved 180°C på nederste rille i ca 40 minutter. La den avkjøle noe i formen før du hvelver den over på rist.

Når den er avkjølt, skjærer du den i passe tykke skiver og den er klar til servering.

Velbekomme

Husmoras marmorkake

Husmoras marmorkake smaker nydelig med en kopp kaffi ved siden av. Ungene foretrekker nok helst saft. For dem er uansett kaka det beste, og de syns at marmorkake er veldig morsom med sjokoladekake midt inni, liksom.

I et hus med fem kakemonser har ikke husmoras marmorkake spesielt lang levetid, men om du vil bake nå og spare til en anledning litt senere er den helt perfekt for fryseboksen. Hvis du i tillegg skjærer den i skiver før du fryser den, så tiner den i en fei når kaffegjestene kommer litt brått på.

Kaffekjele

Skal du ha et tips helt på tampen, så ta med deg et kakestykke og en kaffitår ut. Alt som er godt smaker enda bedre ute. Husmoras marmorkake også!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: