Husmorhverdag

Lørdag til fri disposisjon

En hel lørdag til fri disposisjon har jeg hatt i dag, og jeg har nytt det i så lange drag at jeg ikke engang rakk middag! Batteriene lades.

Hjemme alene

Denne helga har vi sett fram til lenge her på Fjellborg. Alle på sitt vis. Ungene for at de endelig skulle på speidertur igjen, husbonden for at han skulle få et avbrekk fra jobbhverdagen, og jeg? Først og fremst gleder jeg meg på de andres vegne over de gode minnene de skal skape, men jeg har også sett veldig fram til en lørdag til fri disposisjon.

Nå er det jo ikke slik at jeg i utgangspunktet er så veldig låst, men det er noe med det å kunne styre tempoet helt selv. Utelukkende etter egne behov og innfall. Jeg lader sjelden så godt som når jeg får en dag eller to som dette. Det er akkurat som om hele systemet nullstilles litt.

Camilla Skår, husmora og forfatteren bak Hverdagen på Fjellborg. Lørdag til fri disposisjon

Ikke for at jeg ikke setter pris på det livet som familien skaper rundt meg, men fordi jeg også trenger den fullstendige roen for å samle energi innimellom. Kall det gjerne langdistanseenergi. Så lenge alle andre er godt ivaretatt og har det fint med sitt, så klarer jeg også å ha det fint med mitt.

Lørdagene er viktige her på Fjellborg. Det har jeg visst skrevet om tidligere i år også.

Se bare HER

Lørdag til fri disposisjon

«Mitt» akkurat i dag har vært like omflakkende som en våryr humle. Jeg har liksom vært innom hver eneste blomst av det jeg trives med i dag og med det resultatet at dagen har forsvunnet fortere enn svint for meg.

Fordi jeg hadde så mye jeg ville rekke når jeg først hadde en lørdag til fri disposisjon, så rakk jeg liksom aldri å fullføre noe som helst. Likevel føles det godt nå som kvelden er her, for jeg har fått gjort litt av alt og akkurat nok.

Dagen begynte med å rydde kjøkkenet. Det var ingen vei utenom, enten jeg ville eller ei. Siden gikk jeg til bigården og så hvordan det stod til der. Vel tilbake, var tiden moden for lunsj, og jeg hadde en hyggelig lunsj med snekker’n som var på plass i dag. Helt hjemme alene har jeg altså ikke vært, men han har jo strengt talt klart seg selv!

En lørdag til fri disposisjon brukes til arbeid i frukthagen

Etter lunsj gikk jeg ut i frukthagen. En lørdag til fri disposisjon innebærer selvsagt også litt arbeid! Jeg hadde åtte staur liggende som skulle slås ned i bakken rundt noen bærbusker. Med spett og slegge gikk det som en lek, og jeg rakk også å lete fram en drill. Den var en del av en plan jeg ikke rakk å fullføre, men fortsettelse følger!

Aprilmål og skippet middag

Vanligvis så pleier jeg å fullføre det jeg begynner på umiddelbart, men klokka gikk. Jeg er godt i gang med aprilmålet mitt om å trene om kjernemuskulaturen igjen. Derfor skiftet jeg til treningstøy og gjorde en innsats jeg var stolt av etterpå. Etterpå var det bare å kaste seg i dusjen.

Husmora, trening

Er lørdagen til fri disposisjon, så er lørdagen til fri disposisjon, så jeg passet jammen min sann på å klemme inn litt sosialt i dag også! Det skal jeg nesten ha klapp på skulderen for, for der er jeg ikke god. Men, i dag kom jeg meg altså ut og avgårde på gospelkonsert. Det var en flott opplevelse, og så inderlig verdt turen på så mange måter.

På konsert med Gospelkoret Moments

Det var til og med verdt å skippe middagen for! Jeg hadde i utgangspunktet bestemt meg for å lage tikka masala i dag, men der løp tiden fra meg. Det gjorde den også for ei skål med grøt, så det ble brødmat til middag for tredje gang denne uka. Og – det gjør meg ingen verdens ting. I dag var det viktigere å gjøre alt som var gøy, i stedet for å spise.

Nå har jeg akkurat landet i sofaen for kvelden. Jammen rekker jeg ikke litt lørdagsgodt og lesing før det er leggetid også. Det er bra, for det tar litt tid å lande etter en så fin dag. En lørdag til fri disposisjon, som hadde litt av alt og nok av ingenting til at batteriene mine har fått masse påfyll. Fra resten av familien har jeg hørt ingen verdens ting, og det betyr bare at de lader sine også. Da er allting godt for en husmor, kone og mamma.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics