Hverdagsbetraktninger

Og uka er i gang…

Så var vi allerede kommet til midten av september, og her på Fjellborg har vi hatt en flott høstdag i dag! En typisk septemberdag, med shorts- og ulljakkevær hver andre time. Veslekæll har vært hjemme fra barnehagen i dag, og han og jeg har puslet rundt med litt forskjellig.

Bringebærblader

Dagen startet i bringebæråkeren, der vi hjalp buskene med å høste bladene sine. Hvorfor skal jeg fortelle dere litt senere, bare vi har prøvd den nyervervede kunnskapen fullt ut. Vi er godt på vei, og har både høstet og tørket bladene.

Bringebærblader

Vi har dessuten samlet ekenøtter. Jeg hadde en tanke om at de kunne være fine til høstdekorasjoner, mens veslekæll, på sin side, var mer opptatt av å undersøke dem for mark! Det endte vel i bunn og grunn med at ingen av oss fikk utrettet vårt formål til fulle, og nå ligger de bare pent i en kurv, i påvente av en endelig avgjørelse. Forhåpentligvis er det ikke så mye mark å finne i dem i alle fall, og å bruke mammas bakebolle for å finne ut av om det faktisk er mark der eller ikke, kommer ikke på tale!

Bringebærblader

Rognebær som ble høstet inn i går, er renset og lagt i fryseren i påvente av å bli til gelé, og fårikålen fra i går er spist opp. Vaskemaskinen har rukket å gå et par runder, og morgendagens matpakke til husbonden er ferdigsmurt. Det er vel omtrent så langt vi er kommet så langt denne uka, men det er en god start, syns jeg. Nå skal det lages en kopp med kaffe, før husmorkroppen havner i horisontal stilling foran TV resten av kvelden. Det innbiller jeg meg liksom at jeg har fortjent.

Håper dere har hatt en fin start på uka!
Vi blogges i morra.

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics