Hverdagsbetraktninger

Marsmålene i mål?

Mars er allerede ferdig og oppbrukt, men hva med marsmålene? Hvordan gikk det med dem? Jeg vet at jeg i alle fall bommet på to, mens ett ble nådd så sent som på lørdag.

Ustabile mars

Har du blitt lurt i dag? Jeg har klart å unngå det, så vidt jeg vet. Ja, med mindre ikke veslekæll hadde rett i dag, da? «Mamma, tror du været holder aprilsnarr med oss?» Sola skinte jo for første gang denne påska, fra skyfri himmel. Jammen holdt det seg ikke hele dagen også.

Av sola har vi slettes ikke sett for mye denne påska. Ja, eller måneden, for den saks skyld. Mars har i sin helhet vært temmelig ustabil værmessig. Det har også påvirket resultatet på et par av de marsmålene jeg satte meg da måneden ennå var fersk og uskrevet.

Fakte it 'till you make it når gråværet blir for langtekkelig
Husker du denne?

Men hvordan gikk det, da, med marsmålene? La oss ta en titt, hva?

Marsmålene

Marsmålene mine var disse:

 • Beskjære frukttrærne.

  Frukttrærne er beskjær. Se bare HER.
 • Så det som er bestemt sådd i mars.

  Dette er et av de marsmålene som er noe påvirket av været. Jeg har sådd kålvekster og tomat. Krydderurter og mais har jeg holdt igjen litt på rett og slett fordi våren synes å komme litt sent i gang i år. Vi får imidlertid se i løpet av denne uka, hva vi får til.
 • Bestille årets grisekull.

  Er på saken! Venter på en bekreftelse, men saken ser ut til å være i boks.
 • Klargjøre for andunger.

  Dette marsmålet utgikk. Eggene viste seg jo å være ubefruktede. Du kan lese mer HER.
 • Invitere venner på besøk (vi prøver igjen).

  Vi har vært sammen med venner, men det ble vi som dro på besøk denne gangen. Godkjent? Ja.
 • Lappehaugkaffe (nok et forsøk).

  Det ble ikke lappehaugkaffe. Til det var det mange grunner, men alle kokte ned til én likevel: Familielivet først.
 • Arrangere et lite påskeverksted med ungene.

  Det lå i planene lenge, men siden jeg tilbragte begynnelsen av påska på sykehuset (igjen), så ble det med planene i år. Jeg har likevel hatt masse kvalitetstid med ungene gjennom påska, så ingen tar det så tungt.
 • Få i gang kroppen etter operasjonen. Konkret: Mestre fire kilometer’n igjen.

  Jada! På lørdag satt’n! Aktivitetsnivået er tilbake på normalen igjen, til tross for nye komplikasjoner. Det gir en sterk følelse av takknemlighet.
 • Spise lunsj ute minst fire ganger. (Denne gangen tar jeg høyde for været!)

  Nok et marsmål påvirket av været. Det ble med to av fire; jeg har rett og slett vært for lat til å ta med lunsjen ut i regn og nordavær.
 • Tømme stor-kottet.

  Stor-kottet er tomt. Gamlestua derimot … Se HER.
Beskjære trær i frukthagen Camilla Skår Hverdagen på Fjellborg Endelig påskeferie, og da er det godt for alt som er gjort
Marsmålene

Flere marsmål

Det ble litt så som så med gjennomføringen av enkelte marsmål, men i det store og det hele syns jeg jo at jeg kom greit i havn denne måneden også. De målene som ikke ble nådd, sånn som lappehaugkaffen og påskeverkstedet, det bunner ut i at livet skjer, og det må det liksom få lov til å gjøre.

På sykehuset. Trøbbel med gallegangen

Vi har jo slettes ikke ligget på latsiden av den grunn. For eksempel så er det ikke bare stor-kottet som er tømt, men også to og et halvt soverom, et kontor og et lite kott. En hel dag har gått med i bigården og tre og en halv på sykehuset.

Nå skjer det: Vi kommer videre med renoveringsprosjektet etter å ha tømt det store kottet
Marsmålene

Tiårsdagen til veslebonden fikk vi dessuten feiret med brask og bram. Tre dager til ende gjorde vi krus på mellomstemann, og det ble dager som ble til gode minner for jubilanten og oss som er glad i ham.

Veslebondens uke: Han hadde bursdag og ble feiret med barneselskapskake og Espa-boller

Påske har vi jo også både pyntet til og feiret. Rent bortsett fra det påskeverkstedet, så ble det påske etter alle regler og tradisjoner også i år. Når vekkerklokka ringer igjen i morgen tidlig, tror jeg alle er enig i at vi har hatt en fin påskeferie.

Skautur på veslekæll og veslebror

Nysgjerrig på påskeuka vår?

Ta en titt HER

Tjuvstartet vårarbeidet

Til tross for en rød dag på kalenderen i dag har jeg likevel tjuvstartet med vårarbeidet her ute i dag. Med dét knallværet var det vanskelig å la det være. Jeg måtte ut og jeg måtte gjøre noe! Det har blitt nok tid til både brettspill og lesing og kaffe og kos likevel.

Mer skal det også bli; så fort været tillater det er det å komme seg ut i dagene framover. Og så skal jeg nok klare å få tiden til å gå alle de andre dagene også. Men, nå skal jeg ikke foregripe begivenhetenes gang her. Med marsmålene oppe og avgjort, så kan vi jo ta en titt på aprilmålene allerede i morgen?

Hestehov, Elias-kofte
Marsmålene

Og – etter en uke med Prosjekt Henriette Påskespesial, så skal vi igjen tilbake til normalen og sjølbergingshverdagen her på Hverdagen på Fjellborg. Følg med, følg med!

Prosjekt Henriette Påskespesial bød på mye godt å ha på lur.

Sjekk ut hva HER

Vil du være sikker på at du får fulgt ordentlig med, så husk at du kan abonnere på bloggen via e-post. Du kan også godta for varsler fra siden, så får du beskjed med én gang jeg har publisert noe nytt. Også har vi selvsagt Instagram.

Men, takk for nå, da, mars! April: Varmt velkommen – i dobbel forstand.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics