Uka i bilder

Påskeuka vår

Påska er enda ikke over, men det er søndag og dermed tar vi et tilbakeblikk på påskeuka vår i bilder. Den har inneholdt alt fra sykehus til påskeegg.

Vanne påskeliljene på sykehuset

Første påskedag allerede. Heldigvis er det fortsatt én dag igjen av påskeferien, men denne påskeuka syns jeg har gått forferdelig fort. Kanskje fordi den liksom ble litt amputert?

Sykehuset

Jeg startet nemlig påskeuka med å vanne påskeliljene på sykehuset. Jeg ble innlagt allerede lørdag kveld og ble ikke skrevet ut før tirsdag. Heldigvis fikk jeg perm og lov til å sove hjemme, men ellers tilbragte jeg dagene i en sykehusseng. Tidvis uten briller fordi medisinene jeg fikk for smertene påvirket synet i så stor grad at jeg så bedre uten briller med -5,25 styrke enn med. Så spennende kan altså livet bli!

Husmora på sykehus i påskeuka

Etter galleblæreoperasjonen min tidlig i februar har jeg hatt en god del anfall. Sist helg eskalerte det noe voldsomt med økte bilirubinverdier og det ene med det andre. I hele tre runder måtte jeg faste i tilfelle operasjon, men jeg slapp unna denne gangen også.

På sykehuset. Trøbbel med gallegangen

Tirsdag formiddag var imidlertid prøvene fine, og det ble konkludert med at jeg har to blodårer som krysser over gallegangen og skaper trøbbel. Det ble bestemt ny kontroll om noen uker før jeg ble utskrevet med åpen retur i påska. Endelig kunne påskeuka komme i gang!

Påskeuka betyr hvile

Det ble, med andre ord, ikke helt den starten på påskeuka som vi hadde sett for oss. Men, det er bare å reise seg og begynne på’n igjen. Heldigvis er det i påskeferien rom for mye hvile også.

Påskeuka og påskeferie betyr Olsenbanden

Påskepuls er lav puls.

Les påskeafteninnlegget HER

Det blir liksom ikke ordentlig verken jul eller påske uten Olsenbanden, så jeg har passet på å bruke hvilepausene foran Olsenbanden på TV sammen med ungene. Eller også har jeg lest mye. Veldig mye. Bare på sykehuset leste jeg ut halvannen bok (når synet fungerte).

Kaffe og bok

Det er godt med hvile. Påskeuka er fin sånn. Vi holder det liksom i gang, men ikke med et høyere tempo enn at vi samtidig syns at vi får litt hvile.

Spill har vi forresten også spilt en del i løpet av påskeuka, men da har visst konkurranseinstinktet vært langt større enn at det har latt seg gjøre å ta bilder i samme slengen. Det småkrangles fortsatt litt om hvem som egentlig vant Monopol her på Skjærtorsdag, men det var meg.

Ingen påskeuke uten

Påskeuka har mye godt og fint med seg, om det er det ingen tvil. Det er nok likevel helga som er det beste. Påskeeggjakt påskeaften er et absolutt høydepunkt.

Påskepuls
Påskeeggjakt er et høydepunkt i påskeuka

Påskelammet til middag påskeaften. Det er kanskje litt intern uenighet om hvorvidt det er påskas beste måltid, men husbonden og jeg er bestemt på å holde på tradisjonene til tross for ungenes innvendinger. Den kommer tidsnok den dagen hvor de også finner glede i voksenmat.

Påskeuka Påskemiddag.

Pølser fikk de dessuten i dag, sånn apropos høydepunkt. Første påskedag er påskeukas viktigste dag. Først og fremst, selvsagt, for Jesu oppstandelses skyld, men også fordi det er toppturdagen. Når bygdefolket møtes på bygdas høyeste topp, oppdaterer hverandre på siste nytt over bålet, en pølsesnæbb og en kaffitår. En tradisjon som er langt over hundre år.

Skautur på veslekæll og veslebror

Dagen begynner forresten ikke på toppen, men i svingen i den lille grenda vår, litt utenfor selve bygdesentrumet. Hvor gammel den tradisjonen er, vet jeg ikke, men jeg husker den fra egen barndom, og eldre er den sikkert. Da kommer hornmusikken vår og spiller påskesanger.

Første påskedag

Etterpå serverer naboen vår boller og kaffe og Solo-brus, og så står vi der og skravler en liten stund før vi legger i vei til skogs.

Kaffe og bolle

Litt ferie igjen

Vi kom litt skjevt ut denne påskeuka, men vi har tatt oss fint inn igjen. Vi har gjort alt det vi pleier å gjøre i påskeuka, og da er alt godt. Kunne vi fått velge hadde vi nok valgt litt mer sol i løpet av uka, men man kan ikke få alt. Temperaturene har vært gode, og vi har likevel vært en del ute.

Brahmahønene koser seg med juleneket

Enda er det jo en feriedag igjen, men den er liksom noe sånt midt i mellom. Ikke er det riktig ferie og ikke er det riktig hverdag. God å ha er den uansett. Påskeferien er favorittferien, så det er fint med den ekstra dagen.

Litt ekstra tid til å lese og spille spill og leke og holde tempoet lavt før hverdagen kommer igjen for fullt på tirsdag. Da begynner også vårarbeidet for fullt her på Fjellborg (så sant været holder), så da er det bare å ta med seg den hvilen som er å få i morgen.

Påskeuka, påsketre, påskepynt

Og det var påskeuka i bilder, det. Ikke all verdens mange, men det sier i grunnen sitt, det også. At det har vært hvile.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics