Hverdagsbetraktninger,  Skauliv

I korte trekk

Her på Fjellborg har det absolutt ikke skjedd mye til å fylle et blogginnlegg med i dag, men siden denne bloggen jo faktisk handler om hverdagen vår, så får dere holde ut med A4-dagene også. De dagene som ingen dør, blir spist av høken eller stikker av.

De dagene som starter med et dobesøk, å kle på seg, lage kaffe og spise frokost. De dagene som fortsetter med å tømme oppvaskmaskinen som gikk kvelden i forveien, og sette på en vaskemaskin med det skittentøydunken på mystisk vis har fylt seg med i løpet av natten. De dagene som videre brukes til en gåtur med veslebonden i vogna; den faste runden vi går hver dag. Innen vi kommer hjem igjen, har to- og firbente dyr våknet til liv, og vi tar fôringsrunden vår før vi går inn igjen.

Skautur

Henge opp klær. Lunsj. Sove lur. Ja, hverdagen er skikkelig helene i taket og tenna i tapetet. Jeg har gitt meg en klapp på skulderen i dag for å ha pusset kjøkkenvinduet og fått opp lette og lysere sommergardiner, da. Med litt nå og litt da, så kanskje jeg kommer meg rundt alle vinduene på huset før fluene tar sikte på å skite dem fullstendig ned utover sommeren? Jeg lever i trua!

Skautur

Dessuten har vi vært på barnemøte i dag, på bedehuset litt lenger oppe i bygda. Veslebonden og jeg tok bæreselen og bena fatt, og tok skauveien. Vi må passe på nå, før det er altfor mye orm der. Jeg er så livende redd for orm, at skauen holder jeg meg mer eller mindre unna i sommerhalvåret. Det er jo ikke sikkert at jeg hadde sett så mye til den i alle fall, og i hvertfall ikke sånn veslebonden skrek og bar seg gjennom tre kilometer gjennom skau og lyng og mose i dag, men jeg liker å være på den sikre siden når det kommer til den slags kryp. Uansett var det fint med en skautur i dag, og jeg er glad for at vi har muligheten. Opp med døra, og vips så er vi i skauen – fantastisk!

Skautur

Nå er barnemøtet ferdig, og ungene i seng. Husbonden er sendt avgårde på handletur, og jeg tar kveldsryddinga før jeg har planer om å plante stumpen i en stol for å fortsette på bursdagsgaven til bestemor som fyller 75 om noen dager. Av en eller annen grunn fant jeg ut at den skulle jeg lage selv. Som om ikke det var nok annet å gjøre akkurat nå! Ja, ja. Det er forresten greit å ha en unnskyldning for å sitte litt stille også. Det er vår og det er hektisk! Og – en helt ordinær dag i korte trekk.

Har du hatt en bra dag?

 Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics