Husmorfri,  Husmorhverdag

Go’morn fra hovedstaden

Her kommer en liten oppdatering fra den ferierende husmora. Ja, eller livstegn om du vil, da? Jeg vet at i hvertfall at tante var litt bekymra for den vesle niesen sin, som skulle vandre rundt i den store hovedstaden helt på egenhånd i går formiddag. Hun roet seg en anelse da jeg minnet om at jeg bor midt i skauen, og således er rimelig naiv, for jeg vet liksom ikke helt hva man kan finne på av skikkelige sprell i storbyen, og holder meg for det meste til Karl Johan. Det er i grunn ille nok for en enkel sjel, dét, for der er sanseinntrykkene så voldsomme at jeg alltid ender opp med å være utslitt etter halvannen time, men det finnes trolige farligere steder å oppholde seg i storbyen.

Jernbanetorget

Dog føler jeg meg jo alltid litt byvant når jeg avlegger Nespresso Boutique et besøk, og får servert en fersk espresso, og attpåtil i stettglass denne gangen. Det har liksom blitt et fast stopp, de gangene jeg er i Oslo. I går var jeg også hos Moods of Norway, og traktoren til tross, så føler jeg liksom at jeg kamuflerer bonde i byen-preget litt ved å besøke de stedene jeg har fått med meg at andre snakker om. Da syns jeg liksom at jeg har fulgt med litt i timen, i det minste.

Politihester

Men, du verden så godt det var å snike seg inn på en kaffebar og bare innta en kaffe i ro og mak også. Det er mye leven der det er mye folk, syns jeg. I hverdagen snakker jeg jo stort sett bare med hønene og veslebonden frem til klokka er fire, før husbonden og veslekæll kommer hjem. Da har jeg noen timer med dem også, ellers er det stilt. Det er det ikke midt i Oslo-gryta.

Steam kaffebar

Da kvelden snek seg på, ble hverdagsantrekket lagt bort, og skjørt og pumps funnet frem. Jeg er jo i hovedstaden for å besøke husbondens søster, og i går kveld var vi fine frøkner på tur. (Eller, nå er jo jeg gift da. Jeg har ikke helt glemt det midt i storbytilværelsen.) Vi spiste middag på Grünerløkka, før vi på impuls spaserte til Ringen kino og så Spotlight. Forøvrig en fantastisk film jeg anbefaler alle å se! Og alt det – på en vanlig onsdag!

Buffaloburger

I skrivende stund har det seg slik at vertskapet sover, mens jeg sitter i pysjen og nyter tanken på en dag full av ingenting. Ja, eller i hvertfall full av annerledes. Det er jo ingen arbeidsoppgaver som må gjøres i dag, men vi skal jo ikke bare stitte stille og se på’t heller. Det ryktes for eksempel om frokost på kafé i dag, på ekte storbyvis, og det blir spennende! Når man er med kjentfolk, kan man jo se litt mer av Karl Johan, og jeg er ganske sikker på at Oslo har mer å by på enn akkurat dét, så det skal bli fint, selv om jeg allerede så smått har begynt å glede meg til å ta inn lyden av ingenting også, når jeg kommer hjem i kveld.

Jeg håper du får en fin dag i dag også, enten den tilbringes i by eller skau.

Vil du følge med på min dag, kan du følge med på Facebook;
der kommer det oppdateringer fortløpende (om enn ikke så fort, så kommer de i hvertfall).

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics