Husmorfri

Klar for tur

Jeg er klar for tur. Med Stor Kokebok, honningkake og skrivesaker i sekken er jeg forberedt for det som venter i hovedstaden. Tror jeg.

NM i honning og fagseminar

En stund ikke så lenge før jul, fikk jeg en e-post om at det var mulig å melde seg på et fagseminar for honningprodusenter i forbindelse med NM i honning. Jeg produserte ikke nok honning i fjor til at det var aktuelt å melde seg på til konkurransen. Fagseminaret, derimot, syntes jeg så spennende ut, og meldte meg på. Det er nemlig fint innimellom å få litt påfyll innenfor sine felt. Ikke minst for nettverksbyggingens skyld.

Dagen etter ringte telefonen. Det var Sjur Harby. Han kunne fortelle at det skulle være NM i honning og at han i den forbindelse skulle ha et lite opplegg. «Jaha, du,» lo jeg og fortalte hva jeg hadde meldt meg på kvelden i forveien. «Pussig at du skulle ringe i dag om det samme!» Apropos nettverksbygging, liksom.

Sjur la fram ideen sin for nevnte opplegg, og lurte på om ikke jeg kunne tenke meg å være med. Og slik har det seg altså at jeg nå er klar for tur, med Stor Kokebok, to honningkaker og skrivesaker i sekken.

Med Stor Kokebok og honning og honningkaker i sekken er jeg klar for tur

Prosjekt Henriette møter birøkt

Selve fagseminaret tror jeg blir veldig interessant. Jeg håper å få med meg litt fornyet inspirasjon til arbeidet med bier og honning hjem i sekken.

Ellers er det for alt det andre at spenningen er størst nå når jeg er klar for tur. Prosjekt Henriette skal nemlig møte birøkt(ere), og et titalls fremmede mennesker skal smake på to sorter honningkake jeg aldri før har bakt og heller aldri før har smakt. Det grenser jo til galskap, men det ligger jo også i prosjektets natur.

Men jeg har bakt honningkake før, altså!
Se bare HER

Det er også flere store og små spørsmål knyttet til nettopp disse honningkakene rent utover Prosjekt Henriette, men det får vi komme tilbake til på et litt senere tidspunkt. At det blir både spennende og utviklende på flere måter, det er jeg ikke det ringeste i tvil om! Jeg har i alle fall både bakt og fotografert og forberedt meg som best det går, så får vi bare se hvor og hvordan det hele ender.

Klar for tur

Selv om fagseminaret og NM ikke avholdes før på fredag, reiser jeg innover til Oslo allerede i morgen tidlig. Togtrafikken har vært så ustabil i det siste her på Østlandet at jeg tør ikke ta sjansen på at det går til tiden når jeg skal rekke noe forholdsvis tidlig på fredag. Og, siden husbonden har et jobboppdrag i hovedstaden i morgen, får jeg skyss med ham.

Hva i alle dager jeg skal bruke en hel dag i storbyen til er meg en gåte, men jeg tror jeg skal ta morgendagen for en liten husmorferie. Kanskje skal jeg ta storbylivet helt ut og sette meg på en kafé å blogge? Eller også legge meg i fosterstilling på hotellsenga og se for meg den beroligende skauen her hjemme, uten by og ståk og folk og larm. Oslo har gjerne den effekten på meg at jeg setter hjemplassen enda litt høyere.

Oslomagi, har du hørt om det før? Enten kan du relatere, eller så kan du det ikke.
Les mer HER

Her hjemme får guttene klare seg som best de kan, både de store og de små. Maleren også, som skal sette i gang med badet vårt. Nå er det klart for neste etappe. Når jeg kommer hjem sent fredag ettermiddag, er huset dessuten fullt av arbeidskarer som skal hjelpe oss med å rive gamlestua i helga. Sånn sett er det kanskje ikke det beste tidspunktet å forlate Fjellborg for en stund, men de tankene får jeg forsøke å la bli igjen hjemme. Nå er jeg klar for tur!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics