Tid for rabarbra
Juni er allerede halvveis, og nå er det tid for rabarbra mange steder i landet. Lurer du på hva du skal lage? I dette innlegget har jeg samlet en rekke forslag.
Tid for rabarbra
Sommeren smaker av så mye. For noen er det ramsalt sjø, for andre frisk fjelluft. Noen har grillmaten som sin favoritt, mens andre igjen har reker og fersk loff som sin ultimate sommersmak. Og – for veldig mange er en viktig smak av sommeren smaken av rabarbra.
Nå er det tid for rabarbra, og i mange hager i det ganske land bugner det nå av rabarbra. Har du en hage av eldre årgang er det stor sannsynlighet for at du har stående en knoll rabarbra i den, stor og lekker. Men, hva skal du egentlig bruke all rabarbraen til?
En rabarbrastilk og en kopp med sukker er en klassiker for mange, men du kan lage så mye, mye mer med denne deilige, lettstelte grønnsaken. Her på Hverdagen på Fjellborg har jeg med jevne mellomrom delt en rekke oppskrifter med rabrabra opp gjennom årene. Det er imidlertid ikke bare, bare å finne det en vil ha når en først vil ha det. Derfor har jeg her samlet alle oppskriftene under ett slik at du enkelt kan finne noe godt å lage.
Oppskrifter med rabarbra
Her får du den altså, den ultimate oppskriftslista nå som det er tid for rabarbra:
Søndagsrabarbrakake
Syltetøy med rabarbra og solbær
Rabarbra- og appelsinmarmelade
Rabarbrakake som dessert
Saftig rabarbrakake
Saft av rabarbra
Dessuten, vil du prøve noe godt? Lag Henriette Schønberg Erkens deilige fylte kringle og ha i syltetøyet eller marmeladen fra lista over. Nam, nam, nam!
God sommer
Ja, så nå er det bare å gå ut i hagen å høste rabarbra. Den bør tas nå før sankthans og før den går i frø. Dessuten, høster du nå, så kan du fint rekke en rabarbrahøst til før den virkelige høsten treffer inn. Det er, med andre ord, ikke bare nå på forsommeren det er tid for rabarbra.
Har du ikke rabarbra selv, så er det ganske sikkert noen i nabolaget som har og som ikke skal bruke den selv. Spør pent om du kan få adoptere noen stilker (ja, om ikke hele planten; den lar seg enkelt dele og flytte). Som takk for maten, kan du jo gi dem en smakebit av det du lager, enten det er saft, syltetøy eller kake.
Har du hørt om matadopsjon før?
Jeg forteller mer HER
Så, da er det bare å finne sin rabarbrafavoritt, da?
Vi hørs plutselig – hei så lenge!
Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg