Bursdag,  Fest på Fjellborg,  Fjellborg

Fest for Fjellborg

I dag er det grunn til å feire her på Fjellborg. Ja, rett og slett feire Fjellborg! Huset vårt har liksom bursdag i dag!

Bestemor og bestefar har bryllupsdag i dag, og det er nøyaktig 53 år siden Fjellborg ble tatt i bruk; lørdag 22.juni 1963. Huset ble bygget på til generasjonsbolig en gang på 1970-tallet, men kjøkkenet er mer eller mindre det samme som i ’63. Og, på dette kjøkkenet ble det på selveste St.Hansaften i 1963, servert kjøttkaker. Den aller første middagen, og noe av det beste som bestemor kan lage. Kjøttkakene har visstnok blitt forbedret og perfeksjonert med årene, men jeg kan likevel ikke annet enn å tro at bestefar syns han hadde gjort et kupp, da han fikk servert de kjøttkakene for 53 år siden.

Bestemor og bestefar bodde her i femti år. For tre år siden overtok vi Fjellborg, og med det er det fjerde generasjon som nå er med og skaper sin historie på dette stedet. Fjerde generasjon som bor her, og den tredje som får vokse opp. Først var det pappa og de to tantene mine, så meg, og nå mine barn. Mon tro om bestemor og bestefar hadde sett for seg det da de bygde huset? Det bærer fortsatt preg av å ha vært en generasjonsbolig, men nå er det bare vi som bor her. Vi som bor her, og setter vårt preg på Fjellborg. Bestemor har nok lurt på det mange ganger, men ikke én dag har vi angret på at vi sa opp livet i byen og flyttet hjem.

Det går jo ikke det, når vi våkner til livlig fuglesang hver eneste morgen? Har elva å fiske i og til å bade i, rett på nedsiden av huset, og skauen som nærmeste nabo rett bak det? Vi har plass til å leve det livet vi ønsker, med et selvvalgt tempo og en kaffitår på kjellerlemmen. Vi har festlige akebakker som får magen til å slå kollbøtte på vinteren, og massevis av smultronställen til å lete etter markblomster på om våren. Vi har en usjenert hage å nyte sol i på sommeren, og en stor og deilig frukthage å høste epler og plommer i, når høsten smyger seg innpå. Vi er rett og slett kjempeheldige!

Fjellborg

Om vi får fullføre det første hundreåret her på Fjellborg eller ikke, gjenstår å se, men vi storkoser oss uansett. Kjøttkaker blir det nok neppe til middag i morgen, men det blir i alle fall kake i kveld. Kake og kaffe. Såpass må det jo være når det er fest, og huset har bursdag. Hipp hurra!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics