Bursdag,  Fest på Fjellborg,  Hverdagsfri,  Tips og ideer

På Havets Hus

Enda det «bare» er fredag, har vi lagt hverdagen litt på hylla i dag, og hatt en skikkelig familiedag. Husbonden har hatt bursdag i dag, og da var det klart at vi måtte finne på noe ekstra hyggelig! Veslekæll fikk fri fra barnehagen, og husbonden selv arbeider for tiden bare 60 % på grunn av en prolaps i ryggen, så vi hadde hele dagen til disposisjon. Det var da også de to, veslekæll og bursdagsbarnet, som hadde lagt planene for dagen, og litt før klokka var åtte i morges, satte vi avsted mot det store utland!

Havets hus

Målet for reisen var Lysekil og Havets Hus, og det er absolutt ett sted vi anbefaler andre barnefamilier også! Med store, flotte akvarier i passe høyde for ungene, fikk vi se på alt det rare som lever i havet. Kreps, ål, sjøstjerner, blekkspruter, anemoner, torsk og sild. Ja, ikke minst hai! Veslekæll var nok litt skeptisk til den på forhånd, men det var raskt glemt, da han så hvor mye spennende det var å utforske der.

Havets hus

De hadde også et eget «klappakvarium» hvor vi kunne ta og føle på noen av havets mange skapninger. Veslebonden syns det var kjempemorsomt å få lov til å ta på en ekte sjøstjerne, og veslekæll syntes at det var spennende med eremittkrepsen.

 Havets hus

Ungene fikk også være med å fôre fiskene, og det fungerte egentlig fint helt frem til veslebonden fant ut at fisken skulle få smake på Pelle, kosekluten. Da var fôringsrunden over for hans del, og ganske snart gikk vi og fikk litt mat til oss selv i stedet. De hadde egen kafé der, med kjempegod mat til en helt overkommelig penge. Vi spiste oss stappmette på tacos alle fire, til bare 360 SEK, og det er slettes ikke verst, syns jeg.

Havets hus café og bistro

På vei hjem måtte vi en snartur innom godtebutikken på Nordby for å kjøpe lørdagsgodt, noe veslekæll og husbonden også hadde bestemt, før vi kunne avslutte dagens utflukt. Vel hjemme, gjorde ikke veslekæll og husbonden stort annet enn å snu i døren for å sette kursen videre mot hytta til farmor og farfar. Veslebonden og jeg ble igjen hjemme for å fortsette forberedelsene til bursdagsselskapet på søndag. Nå er han i seng, og jeg har tatt kvelden, jeg også. Når dagene går i ett, er det godt å kunne ta en time i godstolen før man koser på puta. Fra veslekællen og husbonden har vi ikke hørt noe mer, så da tar vi intet nytt som godt nytt, og satser på at de koser seg stort på hyttetur!

havets hus

Har du lyst til å legge igjen en gratulasjon til den nå 30 år gamle husbonden, må du gjerne gjøre det, altså! Bursdagshilsener er stor stas! Han har allerede samlet en god del på Facebook-siden til Hverdagen på Fjellborg; jeg la ut en ambisiøs utfordring der i morges om å få like mange gratulasjoner som likere på siden. Det er visst et stykke igjen, men utrolig koselig at så mange har tatt seg tiden. Tusen takk til hver i sær!

Jeg håper du har hatt en fin dag i dag også?
Vi høres i morgen.

 Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics