Uka i bilder

Fest, forkjølelse, fine dager og en morsdag på tampen

Så var det en ny søndag, etter ei uke fylt med mange f-er og en mmm. Det har vært fest, forkjølelse, fine dager og en morsdag på tampen. Skal vi ta en titt?

Fire år og nesten hele handa

Oreokake fire år

Det viktigste som skjedde denne uka gjorde vi unna allerede på mandag. Da ble veslebror fire år, og da var det fest på Fjellborg. Flagg og ballonger, pizza og kaker. Du snakker meg om fin start på uka, hva?

Sjokoladekaketog til veslebror Fire år

Fire år og nesten hele handa

Festen kan du lese mer om HER

Fest og forkjølelse

Omtrent samtidig som fireårsfeiringa begynte, kom også forkjølelsen på besøk. Forkjølelsen var ikke invitert til festen, men den tok seg til rette likevel. Og da først en unge begynte å friskne til, så kan du jo gjette hva som skjedde?

Helt riktig: Da følger resten på! Heldigvis (i alle fall for de som fulgte etter) tok førstemann den største støyten, så det har vært fine dager denne uka likevel tross mange snørrete neser. Og fine dager blir det, vet du, når sola kommer helt inn i det nordvestre hjørnet i kjøkkenet. Der er det lenge siden jeg har sett den!

Det er jo en fest i seg selv bare det, men etter å ha festet hele mandagen fikk det vente til i går med mer kake.

Skumbollekake er en gammel klassiker!

Oppskrift finner du HER

Utedager er fine dager

Også denne uka har det vært daglige turer ut, og utedager er fine dager. Bildet over ble tatt i formiddag da morgentåka var i ferd med å lette over bygda.

I går var vi ute hele dagen. Solskinnsdager er fine dager i seg, og enda bedre blir det når man kan arbeide ute i finværet og bruke kroppen litt!

Vi tok rett og slett turen rett over elva for oss, til gården til bestefar. Der får vi nemlig lov til å hogge ved. I går ryddet vi langs jordekanten nede ved elva, og vi var ikke lenger hjemmefra enn at vi kunne prate med naboen vår som var ute i samme ærend på vår side av elva.

Stort sett går det greit, men innimellom må vi jobbe litt ekstra når motorsaga kiler seg. Husbonden er forøvrig motorsagsjef mens jeg rydder opp etter oss. Fin-fin arbeidsfordeling.

Ungene holdt seg med lek oppe på jordet og passet på at ikke reven åt kardemommeknutene våre og drakk opp kaffi’n.

Det behøver ikke være kake for at det skal føles som både fest og fine dager. Jeg er fornøyd med Peltor’n og kokkaffi’n og lukta av hogst. Bedre kan nesten ikke lørdagen bli!

En morsdag på tampen

Fest, forkjølelse, fine dager og en morsdag på tampen, var det ikke slik? Joda. Og det har vært en fin dag. Jeg har fått tegninger av alle ungene, og en fin Mummikopp til Mummisamlinga mi. Den er allerede tatt i bruk.

Etter middag var veslebror og jeg hjemme alene, og morsdag er litt fest, ikke sant? I alle fall fant jeg ingen unnskyldning til ikke å lage vafler. Med god hjelp fra veslebror til både å lage røre, steke og spise, så ble det en fin avslutning på morsdag, det. Ja, uka også forresten, for nå er den jo over.

Uka med fest, forkjølelse, fine dager og en morsdag på tampen. Og alle var enig i at det var en fin en. Snipp, snapp, snute, så var uka med mange f-er og en mmm ute!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics