Uka i bilder

Fest og forberedelser

Her på Fjellborg er det i skrivende stund nok engang kvelden før kvelden. Skjønt, i kveld er det ikke julaften vi venter på, men en kjempeviktig bursdag! Fest og forberedelser er stikkord for uka.

Mandag kom med fest

Fest og forberedelser, ja. Det begynte allerede på mandag, i alle fall med fest.

Ikke at vi gjorde så altfor mye ut av det, men husbonden kom i alle fall hjem med en diger bukett roser i de nydeligste farger. Da var det nemlig på dagen 18 år siden det ble oss to.

Fest og forberedelser: Vakre roser i nydelige farger

Men, nå er det jo sånn at husbonden er gift med en birøkter, så den halvdelen av forholdet jeg utgjør, tilbrakte dagen som birøkter:

Det er viktig å gjenvinne bivoksen

Først brukte jeg halve dagen på å smelte bivoks, og da kvelden kom var det duket for medlemsmøte i det lokale birøkterlaget. Så sånn gikk det med den festen.

Lurer du på hvorfor jeg smelter bivoks?

Svaret finner du HER

Lagre minnet

Og himmelen usannsynlig vakker, bare det er kaldt nok og nært til fullmåne.

Fjellborg i måneskinn

Det har blitt et par kveldsturer denne uka, for dagslyset strekker ikke alltid til. Men, det er fint, det. Mørket gjør meg ingenting, og det er god balansetrening å gå tur i mørket.

Fest og forberedelser: En kveldstur i måneskinnet

Skjønt, mørke og mørke. Det var temmelig lyst der under den store månen, og det var slettes ingen kveld for fantestreker for den som måtte ha slikt i tankene. Et mobilkamera kan aldri rettferdiggjøre skjønnheten i en stjerneklar kveld, men for minnet sin del tok jeg nå noen bilder likevel.

Fest og forberedelser på kjøkkenet

Prosjekt Henriette går sin gang hver uke. Følger du Hverdagen på Fjellborg også på Instagram har du antakelig allerede oppdaget at jeg ligger en uke eller to etter virkeligheten her på bloggen. Jeg må rett og slett rekke både å lage maten og å skrive om den, og da blir det slik.

Prosjekt Henriette: Falsk skilpaddesuppe og eggeboller. Fest og forberedelser.

Men i alle fall; denne uka stod det falsk skilpaddesuppe på menyen. Da snakker vi fest og forberedelser, da! Det krevde noen forberedelser i forkant, hvilke krevde litt av en enkel sjel som ikke åpner vinflasker mer enn én gang hvert skuddår, men måltidet?

Prosjekt Henriette: Falsk skilpaddesuppe og eggeboller. Fest og forberedelser.

En fest! Gled deg til denne kommer her på bloggen om en liten stund. Jeg lover full oppskrift.

Fikk du med deg denne ukas Henriette?

Du finner den HER

Fredag, fest og forberedelser

Fest og forberedelser stod også i fokus fredag. Det er veslebror som har bursdag, og han skal feires på selve dagen som er i morgen.

For å få det til å gli best mulig i morgen, som jo er en helt vanlig hverdag, lagde jeg maten allerede fredag. Det er godt for alt som er klart, ikke sant? Bursdagsbarnet ønsker seg pizza som bursdagsmat, men vi sluntrer ikke unna fredagspizzaen av den grunn. Dermed ble det både forberedelser lagt i fryseren og fredagspizza.

Fest og forberedelser og fredagspizza

Traktoren skulle også ut og rusle i helga, og jeg vil bare ha det dokumentert at jeg helt selv klarte å få på batteriladeren på batteriet til Fiaten. Ingenting eksploderte. Ingen omkom. Og – batteriet ble lada!

Fest og forberedelser: Traktoren må på lading

Første fest for fireåringen

Og endelig – endelig ble det lørdag. Fest og forberedelser er jo bare tull og tøys om det ikke også faktisk blir en fest, eller hva?

Fest og forberedelser og bursdagsselskap for veslebror som blir fire år

Veslebror var ellevill over bursdagsgjester som kom bare til ham, og han glemte helt at han egentlig hadde bestemt seg for at det var litt langt til bursdagsstedet.

Ja, for vi tok med oss gjestene på skautur! Når været tillater det, så er det så kjekt for både små og store og komme seg litt ut. Vi grilla pølser og ungene lekte og koste seg. Veslebror med ei bursdagsgave, og de litt større var opptatt med gjemsel i en liten evighet. Ikke så rart, kanskje, siden de to aller eldste fant ut at de kunne flytte seg rundt i skauen etter som de andre lette.

Fest og forberedelser og bursdagsselskap for veslebror som blir fire år

Mamma og veslebror hadde forberedt festen godt, og hadde både muffins og kardemommeknuter i sekken, så bursdagskake ble det også. Lysene lå igjen hjemme, men det var det bare mor som husket i sitt stille sinn rett før vi skulle synge «hæppi børsdei tå jå», så det gikk så bra uten.

Fest og forberedelser

Ja, så denne uka har vært preget av fest og forberedelser. I dag mest forberedelser. Jeg har tilbrakt det meste av dagen på kjøkkenet med kakebakst, men nå er alt klart.

I morgen når veslebror er i barnehagen skal jeg pynte stua til fest, og så er vi klare for å sette tenna i tapeten og hæla i taket. Det var en spent gutt som la seg nå i kveld, for siste gang som treåring. Også mamma’n, som for aller siste gang skulle putte en tre år gammel tass i seng.

Det har vært ei fin uke på Fjellborg. Jeg fikk omsider handlet inn mer vaskemiddel til oppvaskmaskinen også, etter at jeg løp tom. Dermed har jeg sluppet å stå med hendene i Zalo-vann halve uka. Ja, for fest og forberedelser genererer oppvask i stor stil, det skal være sikkert.

Men, nå skal jeg la fest være fest og forberedelser være forberedelser. Nå tar jeg søndagskvelden og gjør som veslebror: Gleder meg til i morra. Jeg håper uka di også har vært god, og ønsker deg en fin en når’n kommer den nye.

Kaffe

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics