Påske,  Vår på Fjellborg

«Har han kommet ennå?»

Veslekæll har vært i bursdag i dag, og på vei hjem måtte vi bare ringe pappa for å spørre:
«Har påskeharen vært på besøk ennå?» Pappa var ikke helt sikker,
men så var han jo heller ikke hjemme; han var ute og kjørte traktor med veslebonden.

Påskeegg

Det var så vidt vi rakk å stanse bilen, før veslekællen spant ut. I døra møtte han pappa. «Har påskeharen vært på besøk ennå?» Nei, det visste ikke pappa noe om. «Hvor skal du?» ville veslekæll vite. «Hva er den store esken der?» «Søppel,» svarte pappa.

Vi måtte hjelpe lillebror på med jakke og støvler, og i det alle hadde på seg nok tøy for en liten tur ut, kom pappa inn igjen. «Har du sett påskeharen, eller?» Nei, det hadde han ikke, men så hadde jo pappa bare fulgt med på sørsiden av huset. Kanskje påskeharen hadde vært på nordsiden? Ved gapahuken? «Dere får gå ut og se!»

Påskeegg

Veslekæll satte avgårde med veslebonden hakk i hel. «Oj! Mamma! Se! Og der også!»
Påskeharen hadde virkelig slått på stortromma i år, og lagt seg litt ekstra i selen. Seks egg hadde den lagt igjen her på Fjellborg! Ja, den hadde til og med vært på Sveji og hentet påskeegg hos Tyinlam og tatt med hit til oss! (Ja, fra Line og Sjefen på Sveji har vi forresten fått mer godt; det møreste lammelår i manns minne, og deilig fenalår!)

Påskeegg

Det er godt det er påske bare én gang i året; så mye godsaker på én gang, da! Jeg tror nesten veslekæll og veslebonden syns det var litt allright med innevær og innedag i dag, for da kunne de kose seg litt ekstra med både Barne-TV og påsekegg. Vi voksne har også funnet påskeroen, og det er ikke stort som skjer på Fjellborg i disse dagene. Ja, bortsett fra i rugemaskinen, da, for der er det hektisk aktivitet i dag, men de som bor der skal dere få møte litt senere.

Veslekællen påskeegg traktorgenser

I skrivende stund hører vi kirkeklokkene i nabobygda ringe påsken inn,
og vi på Fjellborg vil få ønske dere alle en riktig god påske.
Både veslebonden, veslekællen, husbonden og husmora.

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics