Husmorhverdag,  Utnyttelse

Ferieforberedelser på kjøkkenet

En av de nærmest faste ferieforberedelsene her på Fjellborg, er baking. Før vi skal være borte noen dager, gjelder det liksom å få tømt kjøleskapet mest mulig. Siden jeg arbeider meg gjennom fryseboks for fryseboks for tiden, gjelder det å bruke restene til noe fornuftig i stedet for bare å fylle fryserne med den slags som bare blir liggende og liggende, og til slutt noteres i glemmeboken.

Gjærbakst heving diaboller

Derfor har nå rødløk, purreløk, skinke, ost og ketchupskvetter blitt til både det ene og det andre. At jeg hadde en god del gjær som også måtte brukes, passet i grunnen bra. Følgelig har jo fryseboksen fått litt fyll likevel, men i alle fall med noe mer fornuftig enn noen gram løk her og et par hekto skinke der. Nå ligger det i fryseren boller, kanelsnurrer, en pizza til en travel onsdag ,og noen deilige lunsjsnurrer til dager vi har lyst på noe ekstra.

Gjærbakst heving diaboller

Dagen går unna når det er mye gjærbakst på programmet, for det blir mye venting, men så blir det mye godt også, og vi slipper og kaste bort mat som fortsatt er fullt brukbar. Da er det verdt innsatsen, selv om jeg skal innrømme at jeg syns at gjærbakst er dørgende kjedelig. Men, så er det også noe av det beste jeg vet å putte i munnen. Jeg tror jeg skal ta meg selv i nakken utover, og bli litt flinkere til å bake, for hjemmebakt er absolutt best, enten det kommer til boller eller brød. Dessuten er det alltid kjekt å ha noe ekstra på lur i fryseboksen, når det uventet står kaffegjester på trappa. Eller når lysten på noe godt bare blir litt for stor.

Gjærbakst heving diaboller

Jeg har tenkt til å dele oppskrift på både lunsjsnurrer og diaboller med dere, så finn frem forkledet og kjevlet, og titt innom igjen i morgen, for da kommer første oppskrift. Sees vi da?

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics