Uka i bilder

Ull, gravemaskiner og høst i lufta

Høstens første søndag. Det er litt uvirkelig, men uka i seg selv har vært virkelig nok med ull, gravemaskiner og høst i lufta.

God start

Bare stillhet og ingenting annet. Slik begynte uka, der jeg lente ryggen mot en trestamme, drakk kaffe og leste.

Husmora, lunsj i skauen

Selv om det helt klart var høst i lufta, varmet sola godt på fregnene der jeg satt og jeg nøt lunsjpausen i lange drag.

Det trenger ikke å være så avansert å nyte litt hver dag. Lunsj i skauen med ei god bok er et eksempel.

Uka kunne ikke bli annet enn god, når den begynte så bra. Det skal ikke alltid så mye til.

Nei, det trenger absolutt ikke å være så avansert.

Se bare HER

Ull er gull med høst i lufta

At sola varmer midt på dagen betyr imidlertid ikke at den gjør det om morgenen lenger. Det er høst i lufta, og da jeg tidlig en morgen skulle levere bilen på verkstedet for service, innså jeg at shortssesongen går mot en slutt.

Det er kaldt med shorts, selv med ullgenser

Ullgenseren er allerede i bruk om morgenene, men jeg innså at med 9° må buksene finnes fram.

Med høst I lufta kommer buksene på

Det var ikke en dag for tidlig, og snarere heller kanskje for sent, for gjett hvem som har vært uggen i halsen hele helga.

Og på snakk om klær og høst i lufta: Tirsdag kveld var jeg på høstens første korøvelse i Indre Østfold Gospel Company. Vi skal blandt annet synge med Samuel Ljungblad i høst, og det blir gøy. Jeg nyttet anledningen til å ikle meg sommerkjole for siste gang i år. Nå er det over.

Korøvelse

Hverdag

Som alle andre uker har også denne vært fylt av hverdagens mange sysler. Griserøkt …

Gris

… småprat med hønene over en matbit.

Mate hønene

Kattungene står for underholdningen. Nå har de begynt å utforske verden utenfor.

Kattungene

I går fanget Muusi en mus til dem, og jeg ble sittende noen minutter å se på hvordan de små grep saken fatt. Muusi så umiddelbart litt snurt ut for barnas manglende entusiasme, men så fattet en av dem interesse og nåde den som nærmet seg musa da!

Muusi og kattungene

Men, med høst i lufta sørger vi for å få dem trygt i hus før mørket faller på. Det er mye bedre å ligge trygt i kurven inne å sove enn ute i den skarpe lufta.

Jeg, derimot, har tilbragt et par netter ute denne uka. Med ull både under og på kroppen, så er det godt og varmt i hengekøya selv nattestid.

Ull er gull i hengekøya

Og apropos en god start, så er det nettopp hva det er, å våkne til denne utsikten:

Med høst i lufta er det fint å sove ute i hengekøya

Gravemaskiner er gøy

Fredag var veslebror, veslebonden og jeg på utflukt. Vi hadde gledet oss i mange uker, for nå var det lenge siden sist vi hadde vært på anleggstreff.

Gravemaskiner er gøy

Jo flere gravemaskiner, jo bedre, og her var mange gravemaskiner!

Gravemaskiner er gøy

Ungene prøvesatt vel nær alt som var, og jeg er ikke snauere enn at jeg fryder meg over å ha gjort såpass mye rett i barneoppdragelsen at jeg har en god unnskyldning for å bruke en ettermiddag til å se på anleggsmaskiner.

Jeg syns også gravemaskiner er gøy

Denne her, derimot, hadde antakelig havnet under en gravemaskin:

Frosk

Rolig helg

I helga har ungene og husbonden vært på speidertur. Jeg har festet merker til den store gullmedalje slik at skjortene var i orden før begivenheten.

Speiderskjortene får merker

Selv har jeg vært hjemme og passet hus og dyr og ellers brukt tiden til å lade batteriene før en hektisk uke. Det har jeg til dels gjort i frukthagen og kjøkkenhagen hvor jeg såvidt har begynt å rydde for høsten.

Med høst I lufta er det på tide å rydde i bringebærbuskene

Også har jeg spist lørdagsgodterier, sett på Stjernekamp og lest. I dag har jeg latt den vonde halsen holde meg i ro; forhåpentligvis leger det hva enn som er på gang raskere enn at jeg løper skauen rundt og holder tempoet høyt. I morgen står en ny uke for døren, og den er fylt til randen med foreldremøter og mye «må» utenfor min kontroll. Jeg har uansett troa på at den blir god. Akkurat som denne, som var preget av ull, gravemaskiner og høst i lufta.

Fullmåne

Var din uke fin?

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics