Uka i bilder

Uka før advent

Uka før advent er snart ved veis ende, og i ukene før jul nå skyver vi litt på uka i bilder her på Hverdagen på Fjellborg. Jeg har andre bloggplaner for de fire adventssøndagene, så ukas tilbakeblikk kommer nå på lørdag.

Uka før advent

Uka før advent begynte, som så mange andre uker, på sykehuset. Det fine høsttreet jeg har tatt ukentlige bilder av siden slutten av sommeren, stod da helt nakent og i snøvær.

Uka før advent begynte på Kalnes

Denne gangen skyldtes besøket til Kalnes bare en planlagt kontroll, heldigvis. ØNH-avdelingen følger opp Ménière-sykdommen min. Og – for dens del så alt fint ut, så nå tror jeg vi endelig kan si oss ferdige med sykehusbesøk for en stund. Bank i bordet.

Har du hørt om Ménière?

Lær mer HER

Vinterens første snø

Uka før advent bød også på årets første snø. Det var koselig med litt hvitt i alt det våte og grå. Nå er snøen blott et minne, men så er det da heller ikke mer enn en kort visitt å vente av Kong Vinter heller, på denne tiden, i Østfold.

Den første snøen

Årets første snø er alltid spesiell.

Les mer HER

Mens det ennå var snø ute, tok også ungene og jeg oss tid til å mane fram litt julestemning. Husbonden har jobbet mye ekstra denne uka, så da brukte vi en ettermiddag på å se julefilm. Det må være lov uka før advent? En hyggelig, ikke-planlagt aktivitet på en helt vanlig hverdag.

Uka før advent og det er tid for julefilmer

Forelskelse

Mye av uka har vi også brukt på å fryde oss over vår nye forelskelse, Muusi. Hun avslører stadig mer av hvem hun er, og det er en herlig liten pus som har sluttet seg til flokken vår. Full av lek og enda er det plass til masse, masse kos!

Muusi

Én kveld måtte jeg imidlertid reise fra den lille pusen for å dra på styremøte i småbrukarlaget. Og det skal jeg ha sagt, at styremøter i småbrukarlaget sånn rett før jul, de er verdt å møte på:

Riskremen kastet jeg meg så grådig over at jeg ikke engang rakk å ta bildet. Men åh! Perfekt mat å lade opp med, uka før advent.

Bøtteballetten går uka før advent

Ellers har jo det meste av uka før advent gått til husvask, da. Behørig utgreiet for i et par andre bloggposter denne uka.

Gikk du glipp av gleden ved rent hus?

Se HER

Sent i går kveld fikk vi også opp stjernene i kjøkkenvinduet. Sånn har’e blitt, at husbonden må til pers for å få det til, for her er både løse ledningsstumper og sukkerbiter å forholde seg til når lamper skal kobles ned og stjerner opp. Men, koselig ble det!

Uka før advent og nå er lysene oppe

Oslotur

Med halvveispyntet hjem og første advent i morgen, tok hele familien turen til Oslo i dag. En gammel førjulstradisjon vi har hentet fram igjen etter coronaårene; Jul med Prøysen og Snekker Andersen på Trikkestallen teater i Oslo.

Uka før advent: Jul med Prøysen og Snekker Andersen

Vi har tatt tog og buss og møtt julenissen og spist boller og kosa oss veldig. Og julestemningen dukket også opp. I år har jeg bestemt meg: Jeg bare velger julestemning.

Uka før advent og teatertur til Oslo

Også til i morgen, når det første adventslyset tennes og julegrana utenfor kjøkkenvinduet også får lys å pynte seg med. Det er bare å konkludere: Uka før advent har vært en allright en, og nå er vi i gang!

Vel hjemme igjen, slitne og fulle på opplevelser å gå den første adventsuka i møte med, er vi klare for nettopp den første adventsuka. En litt haltende start med undertegnede i Oslo, riktignok, men fra og med onsdag ettermiddag er vi helt klare. Det gledes!

Endelig fredag, og det er rent og ryddig på kjøkkenet

Er du klar?

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics