Fjellborg

Ryddeprosjekt i andre etasje

Her er vi i full gang med å renovere hus, og det er ikke gjort i ei bråvending. Ikke kommer vi videre heller, før ukas ryddeprosjekt er vel i havn.

Fra generasjonsbolig til enebolig

Selve Fjellborg er jo som kjent mitt barndomshjem, og var da vi overtok her i 2013 en generasjonsbolig. Siden tidene har forandret seg (og vi også ønsker å bo alene), så har vi de siste årene vært i gang med å gjøre om huset fra generasjonsbolig til enebolig.

Ønsker du å lese mer om Fjellborg?

Ta en titt HER

Mye kan sies om den prosessen så langt, men da kommer jeg ikke til ryddeprosjektet i dette innlegget, så det får vi ta siden. Nå er imidlertid turen kommet til husets andre etasje.

Første punkt på lista der er å erstatte toalettet siden veslekæll skal flytte inn der husets toalett nummer to står i dag. Vi er en familie på fem! Det nærmest krever to toaletter. Krever gjør også logistikken rundt renoveringsprosjektet når vi er fem mennesker hvis hverdag skal imøtekommes på ulike punkt. Apropos et innlegg for seg.

Ryddeprosjekt

Men altså! Nå er turen kommet til andre etasje, og turen starter med å tømme det som nå er garderoberom, men som skal bli bad. Og, siden jeg ikke er så glad i å flytte samme tingen flere ganger, så tar jeg like godt en opprydning med det samme.

Ryddeprosjekt i garderoben
Tapetet har jo sin sjarm?

Følgelig har flere timer denne uka gått med til et heller kjedelig ryddeprosjekt. Nemlig å gjennomgå alt jeg har av klær, sko og tilbehør. Jeg har fire vesker hvorav to er utelukkende til selskap (én sort og én hvit), så akkurat tilbehørsbiten var rimelig grei skuring.

Men så var det resten. Gravididtøy, for eksempel. Finn har fått tre nye annonser denne uka, sortert etter størrelser. Jeg har fått de barna jeg skal. En signalrosa fleecegenser kjøpt underveis i siste svangerskap er også gitt videre. Fargen tydet på at hormonene virket sterkere inn på handelen enn sunn fornuft. Signalrosa? Spør meg ikke, for jeg vet ikke.

Hvem trenger skadepoliklinikken?

Og så var det medisinskapet, da. Her har det vært forbeholdt den øverste hylla i garderoberommet, så medisinhylla er kanskje riktigere betegnelse. Uansett så bærer det preg av å tilhøre en familie med ymse uflaks. Og det var også et ryddeprosjekt i seg!

Ryddeprosjekt: Sårpleieprodukter

Hvem trenger skadepoliklinikk med dette utvalget i sårpleie? Hva? Det ser jo ut som jeg er sponsa av sårpleieprodusenter! Her er det bare å svinge øksa uvørent videre. Jeg er forberedt!

Men, når man trenger det så trenger man det!

Sånn som HER

Ryddeprosjekt krever hyller

Det gamle kjøkkenet vårt skal fungere som familiens nye kles- og lagerrom de neste par årene. Husbonden var på IKEA forleden dag og fylte bilen med hyller.

Boaxel fra Ikea

Vi kunne kjøpt brukt, men etter å ha saumfart bruktmarkedet og vurdert alternativene, valgte vi å gå for det samme hyllesystemet som vi har i matboden vår.

Det lar seg enkelt bygge ut og inn etter behov, kan brukes videre i huset når vi er ferdig med for eksempel kott, bod, kjeller eller vaskerom. Skulle det i mellomtiden være behov for det, kan det også flatpakkes. Kort og godt: En langsiktig løsning. Det er i alle fall utgangspunktet.

I dag har de nevnte hyllene kommet seg på plass, og så er det bare å bære på plass alt det jeg har ryddet klart oppe. Det er litt upraktisk å skulle oppgi garderoberommet, men det er en midlertidig løsning og den beste løsningen av alle alternativene vi har vurdert. Å skulle totalrenovere et hus samtidig som man bor i det er i det hele tatt litt upraktisk, så vi får bare gjøre det beste ut av det.

Boaxel

Så snart ryddeprosjektets del én er over og det nødvendige er tømt oppe, setter husbonden i gang med det som skal til av snekkerarbeid. Og mens han gjør det, skal jeg gå videre til neste rom som skal tømmes. Det er et kott, så det er ikke akkurat gjort i ei bråvending det heller. Heldigvis er det et godt system i det kottet, så det er ikke en uoverkommelig oppgave.

Ryddeprosjekt for gråværsdager

Det får dog bli på gråværsdagene. Vårarbeidet er i gang, og det må langt på vei tas når været tillater det og da kommer ryddejobber i andre rekke. Samtidig så er det god å få ryddinga unna også! Først og fremst for at den fører oss et skritt nærmere ferdig, men også for at det er noe ekstremt tilfredsstillende i å ha full oversikt over det man eier og har og å gi videre det man ikke trenger. Beholde kontrollen, rett og slett.

Hva har minimalisme med sjølberging å gjøre?

Jeg drømmer litt rundt temaet HER

Ja, så skulle du trenge et par høye heler eller mammaklær, så vet du hvor du skal henvende deg. Det samme gjelder arbeidslyst!

Ryddeprosjekt: Sko som ikke blir med videre

Arbeidslysten er for øvrig parkert for uka her. Nå tar vi helga, og det med god samvittighet. Ha en fin en!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics