Vafler – det passer alltid
Vafler er noe av det beste jeg vet. Jeg kunne spist det til alle døgnets tider uten å gå lei, tror jeg. Her får du oppskriften jeg bruker.
Ferdig behandlet
I går ble jeg skrevet ut av skadepoliklinikken etter ti samfulle uker. Ferdig behandlet, stod det på det blågrønne arket jeg fikk med ut av skadestua. Én del av meg jubler, for hele timeplanen min har i over to måneder sirklet rundt de faste sårkontrollene. Én annen del er litt trist fordi jeg kommer til å savne de fine folka der. Helsesekretæren i sær.
Også var det vaflene, da. De knallgode sykehusvaflene. Eller premievaflene, kanskje her bedre kjent som. Nå har jeg riktignok bare én friuke fra Kalnes dersom griseslakta neste uke går etter planen, og så er det på’n igjen med nye runder av litt annet i uke 46 og framover. Uansett, premievaflene er nok et tilbakelagt kapittel for nå. Hva gjør vi så med det?
Alltid tid for vafler
Jo, vi lager våre egne vafler, selvfølgelig! Jeg elsker vafler, og har ingen problemer med å innrømme det. Av alt godt som kan finne veien inn i munnen, er vafler kan hende det siste jeg hadde gitt slipp på om jeg hadde blitt stilt ovenfor en rekke dilemmaer. Til og med sjokolade hadde røket før vaflene!
Jeg har vært – og er – så forkjøla denne uka, så da jeg var på sykehuset i går måtte jeg bruke munnbind. Det gjorde det litt vanskelig med en aller siste premievaffel. Dermed får det heller bli vafler her hjemme. Gjerne for å feire «ferdig behandlet», men trenger man egentlig en grunn for å spise vafler? Nei. Bare lyst.
Og har du lyst, så deler jeg her med deg vaffeloppskriften vi bruker her på Fjellborg. Så kan du jo lage vafler i helgen du også? Og må du absolutt ha en grunn, så kan det jo være for at vi feirer allehelgensdag i helgen? For eksempel.
Alle har en historie knyttet til tap av en de var glad i.
Les mine tanker rundt allehelgensdag HER
Vel, her kommer’n:
Vafler – ca 15 stk
Du trenger
4 dl hvetemel
3 ss sukker
1 ½ ts bakepulver
1 ½ ts vaniljesukker
6 dl væske
6 egg
100 gr smeltet margarin
Når jeg skriver væske, så er det for at vafler er genialt når du skal bruke opp rester. Være seg at du har en klatt vaniljeis som ikke er så delikat lenger, noen fløteskvetter, litt vaniljesaus, en halv boks rømme uten et formål, … Putt det i røra!
Har du mye vaniljesaus, kan du sløyfe vaniljesukker og egentlig sukkeret også. Vaniljesausen gir nok sødme.
Selvsagt kan du også bruke bare vanlig melk om du ønsker det. Siden vi har en veslebror med kumelkproteinallergi, så bruker jeg havremelk og rester av Gryr matfløyel og Oatly vaniljesaus dersom det er noe av det. Også melkefri margarin, selvfølgelig.
Slik lager du vafler
Bland det tørre sammen, og spe på med væske til du har en jevn røre. Visp inn eggene og til slutt den smeltede margarinen. La røra stå å svelle i en halvtimes tid før du steker og serverer. Husk ikke å spise opp alt mens du steker.
Velbekomme
Hva du har på vaflene er helt opp til deg. Jeg foretrekker rørte jordbær, men syns heller ikke rørte blåbær skal undervurderes altså.
Vil du også lage et sånt fint vaffelfat?
Lær hvordan HER
Noen ganger hender det forresten også at jeg slår røra på tomme, rengjorte brusflasker som jeg slenger i fryseren. Det er særlig hvis jeg har mye rester som står i fare for å bli dårlig. Da kan jeg ta vare på restene likevel selv om det kanskje ikke er tid for vafler med det samme.
Men nå er det tid! Så, da er det bare å la jernet gå varmt, da?
God helg og kos deg med vafler!
Vi hørs plutselig – hei så lenge!
Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg
5 Comments
Grethe Hovden
Ble inspirert til å steke vafler her nå
Koser meg med å lese det du skriver
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback: