Jul på Fjellborg,  Uka i bilder

Julaften 2022 i bilder

Så var julaften 2022 også et minne. Dagen vi har ventet på og talt ned til så lenge, og som på et øyeblikk er den over. Men for et minne!

Intet unntak

En hver julaften er jo den andre lik. Vi gjør jo det samme hvert år, og julaften 2022 var intet unntak. Men, så er det jo tradisjonene som lager juleminnene også.

Første juledag

Vi våkner tidlig og tasser ned i stua. Der kryper vi ned i hver vår krok av sofaen og fryder oss over alt det gode nissen har lagt i strømpene. Samtidig ser vi siste episode av julekalenderen, Treodor, Tre Nøtter til Askepott, … Alt til sin tid.

Reisen til julestjernen

Grøt til nissen

Mellom alle programmene det ikke blir jul uten, middagsforberedelser og påkledning, må vi selvsagt en tur ut på låven også.

Der bor fjøsnissen vår, og det er klart han må få grøt! Julaften 2022 er intet unntak!Grøt med smørøye, skjult under et lass med sukker.

Risengrynsgrøt til nissen

Guttene tar jobben svært seriøst, før de steller seg til i kjøkkenvinduet, i håp om å få et glimt.

Julaften 2022: Vi setter ut grøt til nissen

De venter og venter …

Julaften 2022: Vi venter på nissen

… og så plutselig!

Julaften 2022: Vi venter på nissen

Plutselig kommer det en kroket skapning stabbende. På kjøkkenet står tiden stille, og stille er ungene også. Veslebror gjør store øyne.

Julaften 2022: Vi venter på nissen

Julaften 2022 kan begynne

Det er liksom da den begynner, julaften 2022, som alle andre julaftener. Når nissen har vært her og når finklærne kommer på like etter.

Det er også da ventingen med stor V begynner. Åh, så lang ettermiddagen er!

Veslebror venter på julekvelden

Mamma vet, og gjør det beste ut av situasjonen når veslebror nekter å stå med ansiktet mot kameraet når årets bilde foran treet skal tas.

Julaften 2022

Endelig!

Men, endelig ringer det på døra for første gang i kveld. I gangen står farmor, farfar og tante. Og endelig ringer kirkeklokkene i nabobygda julen inn.

Julen ringes inn

Endelig kan vi spise middag. Veslekæll gjorde tabberas på riskrembollen i håp om å finne den mandelen mamma fant allerede på første porsjon, og endelig …

Julaften 2022 er komplett

Endelig ringer det på døra på nytt! Og det er nissen som kommer, sjølvaste.

Julaften 2022 og nissen kom!

I stua er det musestille, mens vi sitter og hører på barna som tar ham i mot ute i gangen. Og at mamma er nøye på skotøyet, er det ingen tvil om, for plutselig hører vi nissen få beskjed om at «du må ta av deg skoa!»

Men, for nissefar gjør vi et unntak, så mye fint han hadde med seg i sekken.

Veslebror fikk en gris til jul

Veslebror fikk en gris som ikke har forlatt den lille neven siden, og julaften 2022 var komplett.

En gave er mer enn ting

Det vanket flere gaver også enn de som nissen hadde med seg i sin sekk. I dag har ungene vært opptatt med Lego-bygging fra tidlig morgen.

Julaften 2022

Vi voksne fikk også mye av det vi ønsket oss. En ny stekepanne av jern og ei jerngryte, deriblant. Hevekurver til brød fikk vi også, og guttene og husbonden dro like så godt til med et nytt vaffeljern i år.

Med nytt vaffeljern må jeg jo lage vafler, da?

Oppskrift på knallgode vafler finner du HER

Men aller, aller best, var gleden i barnas øyne. Ikke bare over gavene, men også av takknemlighet over at julaften 2022 ble alt de hadde håpet på. Det ble en vellykket utløsning for alt de hadde ventet på, håpet på og drømt om.

Julaftensbordet 2022

Det var selvsagt stor glede over gavene også, men størrelsen eller antallet var ikke det som talte for noen av dem. Det var at det på innsiden av papiret lå et håndfast bevis på at noen hadde sett og hørt akkurat dem. «Jeg ønska meg jo tøfler!» utbrøt lillebror, og har knapt hatt dem av seg siden.

Heklede tøfler, gris

Takk for nå, julaften 2022

Ja, julaften 2022 ble såvisst et minne verdt å spare. Fylt til randen av små øyeblikk som synes så små der og da, men som til sammen skal være med å skape det som vil være selve bildet på barndommens jul for tre gutter.

Vi er takknemlig for alt den gav. Mat på bordet, familie å være sammen med, varme i ovnen og tindrende barneøyne. Tradisjoner som bringes videre og verdsettes, og alle de stundene som gjorde julaften 2022.

I dag er vi slitne, men på en god måte. Akkurat sånn slitne vi skal være på en førstedag. Nå venter resten av romjula, og vi gleder oss til å bruke den med både venner og familie og hverandre. Det gledes!

Kakefat med julebakst

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics