På utflukt

Campingvogna har levert! Feriens topp 10

For første gang på tre år har vi feriert med campingvogna vår, og for en ferie! Se hva den har bydd på i en slags Topp ti i dette innlegget.

Ferie i campingvogna

På ferie med campingvogna sier Smilet mer enn regnjakka om turen

Nå er vi nesten klare for høsten her på Fjellborg. Onsdag kveld rullet vi inn på tunet her etter nesten ei full uke på ferie. Vi har brukt campingvogna vår for første gang siden sommeren 2019, og jeg hadde nesten glemt hvor fint det er å være på campingferie med familien.

Nå kan jeg jo godt fortelle deg om ferien i campingvogna som en hvilken som helst annen fortelling, men jeg har bestemt meg for å lage en liste i stedet. Rett og slett for at lister er mer gøy! Hva har sommerferien i campingvogna for menneskefolket på Fjellborg bydd på? La oss ta en titt!

1. Bilkjøring

Vi får starte med det. Campingvogna kom seg ikke til Sørlandet for egen regning. Med nok Kaptein Sabeltann på CD, passelig med kjeks og mange nok kjørepauser, så er det null problem med bilferie. Du vil imidlertid bli forundret over hvor lenge skravla på en treåring kan gå i strekk når du har en i baksetet.

Campingvogna ut på tur for første gang på tre år

2. Fortelt-puslespill

Siden corona parkerte campingvogna i både 2020 og 2021, så begynte det å bli ei stund siden husbonden og jeg hadde slått opp forteltet til vogna. Å du hildrande du så mange stenger! Og alle var dobbeltmerket med både a2 og b11 og resten av alfabetet. Vi var antakelig til god underholdning for de bobilturistene som åt middag akkurat da vi skulle ha opp herligheten med tusen like stenger og fem vegger, men det kom seg da opp til slutt. Det klarte vi uten bruk av fy-ord og ekteskapet overlevde det dessuten også.

3. Bading

Skottevik, campingplassen hvor vi har bodd, har de et flott svømmebasseng. Det har vært brukt sent og tidlig. Til og med husmora fikk omsider tatt årets første bad i ferien! De tre brødrene vesle har kost seg storveis, og det har de ikke vært alene om!

Den ene kvelden kastet vi all sunn fornuft på havet og tok et kveldsbad lenge etter at både en og to skulle vært i seng. Vi angret nok litt dagen etter, husbonden og jeg, men så er det slike kvelder det blir gode minner av også.

Vi har hatt campingvogna på Skottevik. Der har de et fint basseng som vi har kost oss masse i.

4. Ingen ferie i campingvogna uten …

… spillkvelder! Vi har ikke TV i campingvogna, og det gir oss det nødvendige sparket bak til å gjøre andre ting når kvelden kommer sigende på. Da veslebror var lagt, samlet vi andre oss rundt campingbordet på kveldene. Labyrinth er og blir favoritten blant brettspillene våre, og vi kjempet mange slag til langt over leggetid flere av kveldene.

5. Koble av på ferie

Nei, vi har altså ikke TV i campingvogna, men vi har hatt både telefoner og et nettbrett med. Sånn har det liksom blitt. Likevel har de blitt brukt langt mindre enn hjemme. Tanken om å sjekke mail, lese nyheter, se til kontoer på sosiale medier; den streifer oss ikke like ofte som hjemme. Det betyr ikke at vi ikke gjør det, men det er så mye lettere å koble av på ferie. Jeg er litt usikker på nettopp hva som gjør det lettere å koble av på ferie enn hjemme, men godt er det i alle fall. Ikke minst å få bekreftet at man ikke er så avhengig som man innimellom frykter at man er.

6. Ny telefon

Og apropos og akk ja, sann. Vi var nede ved brygga for å fiske krabber. Telefonen burde helt sikkert blitt igjen i campingvogna, men så er det jo nå en gang slik at telefon og kamera er to sider av samme sak, og feriebilder skal en jo ha … For sikkerhets skyld valgte jeg å legge telefonen i lomma på redningsvesten min som lå på en benk. Jeg vurderte det som et tryggere sted enn i ei litt grunn shortslomme, og så kunne jeg bare hente den da jeg skulle ta bilder.

«Moa-ha-ha», tenkte nordavinden og sendte hele vesten på sjøen. Telefonen ble fisket opp prompte, og alt så fint ut til en halvtime var gått. Snipp, snapp, snute, så var Samsung A7 ute. Da var det bare én ting å gjøre, for du kommer jammen ikke langt uten en smarttelefon i våre dager. Men, takk for alt, A7, du var et godt følge i dine 3 ½ år.

7. Dyreparken

Selv om campingvogna har vært parkert i Høvåg i Lillesand, så er det klart at vi har vært en tur i Dyreparken. Det var i grunnen utgangspunktet for ferien vår også, at vi skulle dit. Da sommerferien ble planlagt tidligere i år, og ungene spurt hva de ønsket, så kom Dyreparken høyt på lista. Veslebonden var to år sist vi var der, og veslekæll husket det som noe veldig spennende.

Med unger i aldersspennet 3 – 10 ½ var også vi voksne enig i at Dyreparken var et godt alternativ for årets ferie. Der er det noe for en hver å glede seg over, og det var tross alt lenge siden sist vi besøkte parken.

Pengene får raskt ben å gå på i Dyreparken, men er det egentlig så dyrt som folk skal ha det til?

Les min mening HER.

8. Utforsking i fjæra

Dét er spennende for fem skogsmatroser fra det indre av det ytre Østfold, det! Det er skralt med krabber og reker i Glomma, skal jeg si deg.

Med fiskehover og hver si bøtte, lå ungene paddeflate bortover på bryggene nedenfor campingplassen. Hver reke, fisk og krabbe som havnet i bøtta ble møtt med stor begeistring, for sånt man ikke har hjemme er spennende saker må vite!

Veslebror prøvde seg til og med på rå reke til kvelds, men foretrekker visst fortsatt brødskive med kaviar og ketchup og pommes frites-krydder (!).

(Og er det dokumentert, spør du? Se punktet seks.)

9. Å sove i campingvogna

Ja, det å sove i campingvogna må nesten få sitt eget punkt på ferielista. Sist vi var på ferie med campingvogna, i 2019, var jo veslebror bare babyen. Da sov han i en kurv på kjøkkenbenken, og vi var veldig spent på hvordan det skulle gå å campere med en treåring som ikke har sovet i campingvogna siden, og som heller ikke har det tyngste sovehjertet i familien. Bekymringer blir det som kjent sjelden noe av, og alle har fått sove mer eller mindre like godt som hjemme. Tommel opp for dét.

I campingvogna

Oppvaska er forresten også en opplevelse for seg på campingferie.

Les om camping, sjarme og uttrykksløse morgenfugler HER.

10. Tid med familie

Når hele familien på fem skal feriere i campingvogna i bortimot ei uke, er det absolutt duket for konflikter. Nå skal jeg ikke påstå at hele ferien har forløpt uten en eneste krangel eller bruk av fullt for- og etternavn på barna, men vi har hatt det veldig fint sammen. Det har vært godt med litt fri fra renoveringsprosjektet hjemme, hverdagslige plikter og arbeid. I stedet har vi kunnet sette av hele dagen, hver dag, til å gjøre hyggelige ting sammen.

Ja, vi har rett og slett hatt ferie! Fine greier, altså.

Takk for nå, campingvogna. Hei, hverdag

Og det er det vi skal leve på nå som hverdagen kommer. Ja, den begynte allerede så vidt i går. Da passerte klokka mi 18 000 skritt med god margin mens jeg vasket klær, måkte for grisene, pakket ut av campingvogna, røktet bier og alt annet jeg måtte ta igjen etter en fin ferie.

Jeg kjenner at det er greit. Det var såpass fint på ferie at det nok satt litt langt inne å pakke ned både forteltet og campingvogna onsdag formiddag, men vel hjemme kjenner jeg at det var akkurat passe. Jeg er klar. Det vet jeg at de andre i familien er også.

Livet på Sørlandet er ganske annerledes enn livet på Fjellborg

Men, først skal vi ha helg. Med lørdagskake og alt som hører til. På mandag er det hverdag på ordentlig, og med en fin ferie som fylte opp kontoen vi skal hente krefter fra utover høsten, så ønsker vi den velkommen.

Er du klar for hverdag? Eller aller først helg, kanskje? Ha ei fin ei!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics