Livstanker

Ti ting jeg er takknemlig for

I dag kan du lese om hva jeg gjør når kroppen krangler og hvilke ti ting jeg er takknemlig for akkurat nå. Ta en titt!

Skjerpe fokus

Med jevne mellomrom deler jeg et innlegg over ti ting jeg er takknemlig for her på Hverdagen på Fjellborg. Grunnen til det er helt enkelt at jeg fra tid til annen trenger å skjerpe fokuset litt.

Innleggene dukker som regel opp når jeg er stresset, himmelen har vært grå litt for lenge eller kroppen krangler litt. I dag er det «alle over». Været vanskeliggjør oppgavene ute, fristen for å få dem gjort nærmer seg, og kan hende det egentlige problemet: Kroppen krangler.

Jeg skriver fint lite om den kranglinga. Det handler også om fokus. Likevel er det en viktig del av det oppriktige bildet jeg ønsker å gi deg av hverdagen på Fjellborg. Forkjølelsen som klorte seg fast i godt og vel to uker er forbi, men jeg går likevel ikke på mer enn 50-60 % av normalen. Det er forferdelig frustrerende, og det er øra som har skylda.

Ti ting jeg er takknemlig for – en taktikk

Jeg kan godt sitte og låte side opp og side med om Ménière og alt som følger med. Det gjør imidlertid ingen forskjell til det bedre, så jeg går heller for en annen taktikk: Flytte fokus. Først og fremst mot ti ting jeg er takknemlig for.

Er du nysgjerrig på Ménière, så har jeg skrevet et innlegg om sykdommen tidligere.

Du finner det HER

Etter å ha satt opp en slik liste føler jeg meg alltid bedre og mer energisk.

I dag passet jeg også på å gjøre det litt hyggelig rundt meg mens jeg skrev den. Det var bare veslebror og meg hjemme i ettermiddag, og etter middag fikk han litt skjermtid. «Kan ikke du sitte med nettbrettet ditt også, mamma?»

Og sånn ble det. På bordet stod den nyinnkjøpte alpefiolen som veslebror så gjerne ville ha da vi var i butikken. I tillegg tente vi lys, og det ble riktig så hyggelig.

Ti ting jeg er takknemlig for. Alpefiol og telys. Kveldsstemning i stua.

Og lista over ti ting jeg er takknemlig for akkurat nå, den kommer her:

Ti ting jeg er takknemlig for

  1. Kaffelysta er tilbake etter å ha vært vekk under forkjølelsen. Jeg gleder meg over kaffekoppene som er små hyggestunder gjennom dagen.
  2. Endelig har jeg en symaskin som virker. Lappehaugen krymper i rekordtempo!
  3. Biene er endelig innvintret. Det har vært en krevende sesong, men jeg er veldig takknemlig for å ha kommet i mål.
  4. Barnas venner. Det er ingen selvfølge, og jeg blir like glad hver gang de blir spurt om å leke, bedt med hjem, drar på tur og hva enn de finner på.
  5. Tiden vi investerte i vedhogst i vinter. Jeg slipper å bekymre meg for temperaturen og strømprisene i vinter, for vi har nok ved.
  6. Muligheten jeg har til å sove så ofte i hengekøye som jeg har kunnet gjøre så langt i september. Etter en natt i hengekøya våkner jeg uthvilt med frisk luft i nesa.
  7. Kan hende krangler kroppen, men jeg er tross alt ikke sengeliggende. Jeg får gjort det jeg vil, om enn bare ikke så raskt som jeg ønsker. Fokus!
  8. Barn som trives i hverandres selskap. Det er faktisk ikke noe jeg tar for gitt, men setter veldig stor pris på. I sær rett før en ferie.
  9. All maten jeg kan sanke utendørs og fø familien min med utover høsten og vinteren. Poteter, gulrøtter, frukt og bær; alt hentet like utenfor døra. Det gir en god følelse.
  10. Folka i livet mitt! Venner jeg deler små hverdagsglimt med, trivelige naboer, familie som er glad i oss, gode samtaler med dem alle og gleden ved å dele tiden vår med dem når anledningen byr seg.

Og vipps, så var lista over ti ting jeg er takknemlig for komplett!

Det hjelper!

Jeg har også lyst til å legge til Hverdagen på Fjellborg. Jeg har enorm glede av å skrive, dele og inspirere her på bloggen. Enda større glede har jeg av alle som er innom her og leser! At akkurat du bruker av din tid på det jeg deler syns jeg er utrolig stas.

Lista ble skrevet, kaffekoppen tømt, og både veslebror og jeg fant på noe annet enn bare å sitte med skjermen. Men det hjalp å formulere en liste over ti ting jeg er takknemlig for. Fokuset er igjen på rett plass, og jeg har noe å se på om det blir uklart.

Ureist stod på lista over, og det gjør at jeg føler meg så rik!

Les mer HER

Hva med deg? Hva er du takknemlig for akkurat nå? Fortell gjerne!

I morgen er det den store epledagen, og jeg tittet innom igjen da med en nydelig epleoppskrift.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics