Dronning Ingrid,  Hverdagsbetraktninger

Dronningbarna mine

God tirsdagskveld, alle!

Dronning Ingrid stiklinger

Tirsdagskvelder syns jeg liksom det alltid har vært noe spesielt med, helt siden barndommen. Jeg vet ikke hvorfor, men kanskje var det fordi mamma var så flink til å gjøre noe ekstra ut av tirsdagskveldene. Nesten hver uke gjennom vinterhalvåret, var det nystekte rundstykker og kakao til kveldsmat på tirsdagene. Mammas ferske rundstykker med valmuefrø, smør som smeltet ned i bakverket og deilig jordbærsyltetøy på; jeg kan fortsatt kjenne smaken når jeg lukker øynene.

Dronning Ingrid stiklinger

Her er det verken nybakte rundstykker eller kakao i kveld. En kopp kaffe, bare, men det er ikke bare, bare det heller. Om ikke jeg kan glede meg over ferske rundstykker, har jeg mye annet å glede meg over. Blomstene mine, for eksempel. Husker dere at jeg var jordmor forrige tirsdag? Og at Dronning Ingrid min fikk tre små?

Dronning Ingrid stiklinger

De lever ennå! Hva gir dere meg? Dette er faktisk tre ganger så mye som jeg hadde turt å håpe på da jeg stiklet og satte i jord for en uke siden, altså. Noen gule blader har jeg måttet plukke, men så har nok solen vært litt i det kraftigste laget sånn på tampen av september også. Like fullt står de her så faste og spenstige i pottene sine, rake i ryggen og med sikte på himmelen. Jeg er litt stolt, jeg må innrømme det.

Dronning Ingrid stiklinger

Dronningen selv ser også ut til å komme seg fint etter møtet med kniven, og har allerede fått to knopper som venter på å springe ut. Hun hadde nok godt av å slankes litt forrige uke, og hun er flottere enn på lenge, syns jeg. Det er så gøy når man prøver på noe nytt – og får det til! Nå skal jo ikke flagget heises til topps ennå, for det har jo bare gått en uke, men jeg syns det lover godt.

Dronning Ingrid stiklinger

Denne hverdagen er snart ved veis ende, men i morgen venter en ny. Det blir en spennende dag her på Fjellborg! Da får jeg nemlig besøk av kusinen min, som skal skrive en skoleoppgave om oss og Hverdagen på Fjellborg. Hun skal få være med i noen av de hverdagslige syslene, fotografere og intervjue. Hun går mediefag, og er veldig flink til det hun driver med, så dette kommer til å bli kjempemoro! Ikke minst gleder jeg meg til en hyggelig formiddag sammen med henne. Resten av denne dagen skal brukes mer eller mindre til ingenting, og jeg syns egentlig at du burde gjøre det samme; det er viktig å slappe av litt også! Nyt kvelden, og så blogges vi nok ratt vekk i morgen også.

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics