Hverdagsbetraktninger

Det går unna

I dag har vi plutselig flippet nok en side i kalenderen. August. Ordet smaker av sensommer, morgendugg og varmt korn. Også sommeren, da, som akkurat begynte! Men, det gjør i grunnen ikke så mye, for jeg syns den tiden vi går inn i nå, er så vakker. Stemningsfull og koselig. Dessuten så nyter man det så mye mer, og tar i større grad vare på hver eneste godværsdag; de blir liksom så mye mer verdifulle, når man vet at det snart er over.

Eplesaft av konsentrat

Dagen på Fjellborg har vært fylt med mange gjøremål i dag. Søvn har vært ett av dem, etter en natt med heller mindre av den slags. Dere som følger oss på Facebook, har kanskje allerede fått med dere at vi har vært i campingvogna vår i natt? Vanligvis er det bare husbonden og veslekæll som pleier å overnatte der, og dét med god grunn, for veslebonden er et uforutsigbart B-menneske som ikke går av veien for å holde festen i gang inn i de sene nattetimer. I natt var det full jubalong fra klokka elleve til kvart over tre, og i samme tidsrom var det heller lite søvn for oss andre å hente. Men, han hadde det helt toppers, han, og skrålte og lo sin aller hjerteligste latter, så det kunne jo tross alt vært verre.

Eplesaft av konsentrat

I skrivende stund, står husbonden og fyller fruktpressa vår med plommer som skal bli til saft. På kjøkkenbenken står det allerede 21 (!) flasker med eplesaft til avkjøling. En ny vending med bringebær er lagt i fryseren, og noen villbringebær har også funnet veien ned i fryseboksen. Sesongen er på hell, men fortsatt er det arbeid som venter i frukthagen. Jeg skal imidlertid i løpet av uken forsøke å få renskrevet en del av oppskriftene mine, og å strukturere dem, slik at jeg kan få delt dem med dere her på Hverdagen på Fjellborg. Safting står høyt på prioriteringslisten, og jeg tenkte å starte litt pent i morgen med et lite innlegg om emballasje. Jeg har nemlig erfart at planlegging er halve jobben i safte- og syltesesongen, og emballasje er en viktig del av nettopp den biten. Når utstyret er i orden, går nemlig alt så meget bedre; arbeidet går lettere, og stygge-ordene blir færre.

Eplesaft av konsentrat

Rydding er forresten også en stor del av saftingen og syltingen, og på kjøkkenbenken står det nå en hel liten jobb til meg, så her er det bare å sette i gang. Ja, for én ting er i hvertfall sikkert, og det er at gårsdagens rot, er en dårlig start på morgendagens arbeid! Dessuten så får jeg ikke gjort stort i morgen heller, dersom kasseroller og øser fortsatt er skitne etter dagens innsats. Men, jeg er tilbake i morgen, og da altså med noen tips til emballasje til saft og syltetøy. Vi blogges igjen da. Ha en fortsatt fin første augustkveld!

 Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics