Deilig arbeid i sikte

I dag har vært en slik dag hvor jeg syns at jeg har gjort bortimot ingen verdens ting, men så tar jeg en titt på pulsklokka på armen, og tenker litt etter, også har jeg egentlig gjort ganske mye. Nær 10 000 skritt og fem kilometer, en ryddig annen etasje, tre vaskemaskiner unnagjort, vasking av egg og bretting av klær.

I morges var dessuten veslebonden og jeg en tur nede i frukthagen og inspiserte bringebærbuskene. De første bærene er allerede modne, og om et par dager kan vi begynne innhøstingen. Buskene skulle absolutt vært bundet opp litt bedre også, men det er nå så mye som absolutt skulle vært gjort…

Bringebærbusker i frukthagen

Bærene modnes samme hva vi rekker og prioriterer, og i fryseboksen skal det nå klargjøres et stort spann som bærene skal legges i etter hvert som de modnes og plukkes. Innhøstningstiden er ganske lang, og for å slippe å stå på kjøkkenet hver eneste kveld for å tilberede dem, så går de liksågodt i fryseren frem til alle bærene er høstet. Da kan bærene hentes frem igjen, og så skal det lages deilig syltetøy, og kanskje også noen flasker med saft. De fineste bærene skal spares til kaker vi er glade i, og inspirert av sirupskokingen fra tidligere denne sommeren, har jeg lyst til å eksperimentere litt med noen av bringebærene også. Kanskje kan det bli noe søtt og godt ut av det?

Bringebærbusker i frukthagen

De er tidlig ute i år, bringebærene, og buskene er så tunge av kart og bær at de nesten knekker sammen av sin egen tyngde. Det blir spennende å se hvor mange kilo vektnåla stopper på når sesongen er over! Litt svinn må vi forresten regne med også, for en god del av bærene har det med å forsvinne rett i munnen også, før de kommer så langt som til fryseren. De er jo så fristende der de henger; store, røde og fulle av sommersmak.

Bringebærbusker i frukthagen

Men, i kveld skal ingen bær høstes. Nå skal vi få dusjet av oss dagens spor av arbeid, og synke godt ned i hver vår godstol og slappe av. Fornøyde med egen innsats, som for min del tydeligvis var litt bedre enn jeg syntes ved første tanke. I morgen starter sommerferien på ordentlig her, og det var en spent veslekæll som krøp til køys nå i kveld, klar for siste dag i barnehagen før en lang og deilig sommerferie. Vel, fredag er hverdag det også, så vi får se hva den fylles med.

Vi blogges igjen i morgen!
Titter du innom?

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: