Pip-pip

Kyllingene våre er blitt ungdommer

Husker du dunballene veslebror hadde med seg hjem fra barnehagen rett før påske? Nå er kyllingene våre små ungdommer. Vil du se?

Først en liten digresjon

I dag har det vært en fin dag her på Fjellborg. Sola har skint, og det har vært så varmt i været at jeg har måttet dra opp buksebena til knes.

Jeg er ikke spesielt glad i varmen, men det hadde vært fint hvis vi kunne få såpass med temperaturer nå at det blir litt fart på det vi har sådd til mat.

Det meste av dagen har jeg tilbragt i kjøkkenhagen, som vi har omdøpt pallekarmprosjektet til. Nå begynner det virkelig å likne noe!

Men, det var ikke hauger med jord og skitne hender jeg ville vise deg i dag. Nei, i stedet vil jeg ta deg med inn til kyllingene våre!

Kyllingene er ungdommer

Du husker vel påskekyllingene våre? Veslebror fikk dem jo med hjem fra barnehagen rett før påske. Da var de bare noen søte, små dunballer. Nå, derimot, er de store ungdommer!

Vil du ha et gjensyn med kyllingene våre fra påska?

Du finner det HER
Kyllingene våre

Så vidt jeg husker klekket de uken før påske. Det betyr at de nå er seks uker gamle. Dun er byttet med fjør, og vi syns de er så fine!

Kyllingene våre

Ikke så lenge etter påske falt dessverre enda en fra. Årsaken er ukjent, men vi hadde hatt den under oppsyn en stund fordi den vokste så sent og var mye roligere enn de andre fire i flokken. Dermed er det bare fire igjen av kyllingene våre, men de er til gjengjeld store og sterke.

Nysgjerrig gjeng

Fortsatt er det litt for tidlig å si det sikkert, men hvis vi dømmer etter kammen har vi tre haner og ei høne i kurven.

Kyllingene våre

Foreløpig bare piper kyllingene våre, akkurat som kyllinger gjør. Etter hvert som de vokser til vil vi også høre hvem som er hva.

Kyllinger er alltid stas!

HER kan du se Brahma-kyllinger

De er i alle fall en nysgjerrig gjeng, noe bildene viser. Og fortsatt er de menneskekjære og tamme. Veslebror vil gjerne inn til kyllingene våre når han er hjemme (og våken) når jeg går runden. Da skulle man kanskje tro at kyllingene stod i et hjørne og han i et annet, men de vil gjerne bort og hilse på. Sånne høns vil vi ha!

Nysgjerrig kylling

Ei uke eller to til på kyllingene våre

Hittil har kyllingene våre gått med varmelampe døgnet rundt, men nå som varmen synes å ha kommet, skrur jeg den av på dagtid.

Foreløpig går de inne, men etter hvert som fjørprakten kommer helt på plass og de får litt fett på kroppen skal de få en innhegning ute. Vi må bare vente til de ikke trenger strøm til varmelampa. Ei uke eller to til, så er nok mye gjort. Tenk så godt det skal bli for dem!

Kyllingene våre

Damene i naborommet ser ikke ut til å bry seg om den vesle flokken som går vegg-i-vegg, men vi får se, da. Om det er som jeg tror, godt med haner, så kanskje de skal få en å bryne seg på?

Kyllingene våre

Det får tiden vise. Nå er det kveld på Fjellborg. Varmelampa på, og fra kjøkkenvinduet ser jeg hvordan hønene også er i ferd med å vagle seg til for natta. Grisen har fått kveldsmat, og jammen har vi ikke tatt kvelden, vi også. På lading til en ny dag i morgen.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics