Syriner: Sukker
Har du fylt kurven med syriner ennå?
Her er de både plukket og renset, og klare til bruk.
Jeg bruker å lage vaniljesukker selv, her på Fjellborg. Maks utnyttelse av råvarer og god smak i samme sleng. Men, det er jo ikke bare vanilje som kan gi god smak til sukkeret! Har du prøvd syriner før?
Det har jeg, og nå står det et Norgesglass med sukker og syriner og godgjør seg. På grunn av de høye temperaturene både ute og inne om dagen, er jeg redd at sukkeret vil smelte sammen med fuktigheten i blomstene, så glasset har jeg for sikkerhets skyld plassert i kjøleskapet. Det er fort gjort å lage, og under følger fremgangsmåten.
Syrinsukker
I et lufttett glass legger du
sukker
syriner
Mengde syriner velger du selv, ut fra hvor sterk smak du ønsker. Jeg har lagt 1,5 dl rensede syriner i 600 gram sukker. Sørg for å blande sukkeret og blomstene godt, og la det stå noen dager så smaken fra blomstene rekker å sette smak. Før du tar i bruk sukkeret, så er det viktig at du tar ut blomstene, slik at de ikke blir liggende for lenge, og til slutt råtne.
Bruksområde
Hva bruker du sukker til? Her er det bare fantasien som setter grenser – som vanlig. På sommerens nystekte pannekaker? Til jordbærene? I teen? I bolledeigen? Vertinnegave på neste venninnekveld? Når jeg har laget syrinsukker nå, er det én spesiell oppskrift jeg har hatt i tankene, og om det fungerer, vil vi først finne ut litt senere.
Syrinsukkeret må få noen dager på seg før det kan tas i bruk, men jeg lover å ta dere med på kjøkkenet når ideen er klar til å settes ut i livet. Mens du venter, kan du jo kanskje lage litt syrinsukker selv?
Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?