Fjellborg

Vi maler og vi maler

Ja, vi maler og vi maler og det blir så fint og flott i andre etasje nå. Se hvor langt vi har kommet i renoveringsprosjektet vårt!

Synlig forskjell

Det har gått noen uker siden sist jeg tok dere med opp i andre etasje her på Fjellborg. Siden sist har det skjedd en hel masse! Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne, når jeg nå skal gi en liten oppdatering i denne renoveringsføljetongen vår.

Det mest øyensynlige er jo at vi har fått farger i rommene! Vi maler og vi maler om dagen, og for hvert strøk blir vi mer og mer fornøyd med valgene ungene har tatt. De har god smak, altså, det er sikkert og visst!

Vi maler og vi maler. Renoveringsprosjektet tar form

Men for all del: Vi skal på ingen måte ta all æren for malingen selv. Malerfirmaet vi har her er til stor hjelp og utrolig dyktige. Ikke for alt i verden om det hadde blitt et like bra resultat uten de gutta der! De deler villig vekk av kunnskapen sin også, slik at vi kan få et best mulig resultat på det vi skal male selv også.

Dette har skjedd siden sist

Vi har nå fått gips på alle vegger som skal ha gips på soverommene.

Belistningen er på plass både langs tak, golv, dører og vinduer.

Belistning. Renoveringsprosjektet

Ja, for nå har rommene fått dører! Det er de samme som vi har i kjøkkenet og planlegger for i hele huset.

Renoveringsprosjektet tar form. Dører er på plass

Det samme gjelder dørhåndtakene. Vi kjører messing på alle detaljer, sånn som på dørhåndtak og vindushasper.

Dørhåndtak

Golvene er også lagt, men all den tid vi maler så mye som vi maler om dagen, har vi dekket dem til med melkepapp for å unngå søl og skader.

Vi maler og vi maler. Renoveringsprosjektet tar form

Golvleggingen og taklistene forteller at det skal mer på plass, og det kommer forhåpentligvis allerede neste uke.

Belistning. Renoveringsprosjektet

Vi maler og vi maler

Kneveggene er også sørgelig bare, men det blir det snart en råd med. Vi maler og vi maler om dagen for å få panelet klart til montering. Det er litt av en prosess, skal jeg si dere!

Renoveringsporsjektet

Først og fremst er panelet hentet hjem her. Det er handlet av en av nabobøndene våre som har hentet materialene i skauen her og skåret det til på saga si. Vi har kortreiste materialer i store deler av huset innvendig her, og det syns jeg er veldig fint å tenke på.

Panelet til andre etasje er kappet opp

Vel hjemme er panelet kappet til riktige lengder. Så er det sparklet for å tette sprekker og stoppe kvae, pusset for å jevne etter sparklingen og deretter sparklet én gang til. Ikke alt ble fanget opp i første runde. Så er det som er sparklet en ekstra gang, pusset på nytt.

Vi maler og vi maler. Renoveringsprosjektet tar form

Deretter er alt panelet grunnet med kvist- og sperregrunning før vi har pusset lett over det enda en gang. Det gjør vi fordi busta i treverket har reist seg når det har kommet i kontakt med maling. Og så har vi, endelig, kunnet gi det første strøk med maling. Vi pusser og vi maler og vi maler! Det føles ut som fire tusen løpemeter med plank mens det står på!

Vi maler og vi maler. Renoveringsprosjektet tar form

Verdt jobben

Det første strøket med farge er tatt så sent som i dag, og nå skal det monteres før det får i alle fall minst ett strøk til. Når vi maler før montering er det rett og slett for ikke å gjøre tørkesprekkene som kommer når treverket liksom får gått seg til på veggen her fullt så synlige. Om et par år har det gjort seg ferdig med bevegelsene og kan få ytterligere et strøk.

Det er mye jobb med et panel som dette, men vi vet at det ikke er noe vi kommer til å angre ett eneste sekund på. Vi har lagt ned samme stykke arbeid på kjøkkenet og i TV-stua, og er kjempefornøyd med resultatet. Panelet virkelig gjør rommet. Selv om vi pusser og vi maler og vi maler til vi nærmest ser mannen med ljåen mens det står på.

Vi maler og vi maler. Renoveringsprosjektet tar form

Da er det godt at vi begynner å få store barn som kan hjelpe til litt. Veslekæll skal ha sin del av æren for at vi kommer i mål med alt sammen. Han har såvisst både sparklet og malt sin andel av løpemeterne, og han er både nøyaktig og flink.

Romfølelsen kommer seg

Ja, vi maler og vi maler om dagen, men det har skjedd mer i andre etasje enn bare å sette farge på tilværelsen. Det har også kommet opp vegger på badet!

Badet tar form i renoveringsprosjektet

Ikke stort mer heller, men det gir en helt annen romfølelse. Både sett fra badets og gangens side. Skjønt, ingen av rommene har høyest prioritet. Så fort barneværelsene er innflyttingsklare, knekker vi til med den halvdelen som fortsatt er intakt.

Badet tar form i renoveringsprosjektet

Da skal de tre siste rommene på plass: Soverommet vårt, et stort kott og det som skal bli et slags oppholdsrom med plass til både gjesteseng, arbeidsplass, bøker og rom for hvile. Badet kommer dernest, og gangen til slutt, når vi er ferdig med å lempe verktøy og materialer gjennom den.

Renoveringsprosjektet tar form

Vi maler og vi maler helt til mål

Ja, så dette pusler vi altså med på Fjellborg om dagen. Det begynner virkelig å likne noe nå, og ungene er fra seg av begeistring. De har måttet tilpasse seg ganske mye på mange plan siden påsketider nå, og har gjort det uten en eneste gang å murre over det. Nye soverom ligger i potten, og de er fullt innstilt på å måtte gi litt for å få igjen.

Vi maler og vi maler. Renoveringsprosjektet tar form

Nå nærmer det seg innflytting for deres del. Vi maler og vi maler så snart anledningen byr seg for å komme i mål. Det er liksom malingen det i stor grad står på nå. Neste uke kommer også malerne tilbake for å ta toppstrøkene på det som er.

Neste uke begynner også husbonden ferie. Da skal tiden deles mellom ferieaktiviteter og fortsatt arbeide i andre etasje. For øvrig også en avgjørelse familien har tatt i fellesskap.

Vi maler og vi maler. Renoveringsprosjektet tar form

I dag har vi hatt nok en arbeidslørdag. Veslekæll har pusset og husbonden har malt. Veslebonden og veslebror har ryddet søppel fra alt arbeidet mens jeg har måttet ta meg av litt andre ting. Sjølbergingshusholdet krever også sitt selv om huset står på hodet, men med godt samarbeid kommer vi i mål!

Så får vi se hvordan det ser ut ved neste oppdatering, da? Vil du se utviklingen, kan du ta en titt på disse innleggene:

Renoveringsprosjektet på Fjellborg
Sakte, men sikkert
Nå skjer det – neste steg i renoveringsprosjektet!
Arbeidslørdag
Her går det unna!
Alt skal ut!
Det begynner å likne noe

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics