Fjellborg

Topp 10 i 2023 – mest lest

Hvilke innlegg har vært mest lest på Hverdagen på Fjellborg i år? Svaret får du når jeg i dette innlegget presenterer Topp 10 i 2023 – mest lest.

Hverdagen på Fjellborg

Jeg har i løpet av året som har gått reflektert mye over hva jeg ønsker at Hverdagen på Fjellborg skal være for leseren. For egen del er jo svaret forholdsvis enkelt, for jeg elsker å skrive. Men, så er det ikke så enkelt likevel, for jeg ønsker jo at det jeg skriver skal tilføre den som leser en form for verdi.

Jeg vil at du, når du besøker Hverdagen på Fjellborg, skal sitte igjen med en følelse av påfyll. Hva slags påfyll kommer selvsagt an på hvilket innlegg du leser, hva du søker etter når du kommer på besøk hit til bloggen og om du finner det du leter etter. Uansett håper jeg at du sitter igjen med noe av det følgende:

  • Kunnskap
  • Inspirasjon
  • Lysta til å prøve
  • Ettertanke
  • Følelsen av å ha hatt en hvilestund

Noen ganger lykkes jeg, andre ganger ikke. Ofte lykkes jeg godt med de innleggene jeg ikke tror at vil lykkes og omvendt også, og det er med stor interesse jeg følger med på statistikken over nettstedet. Hva leser dere egentlig, når dere besøker Hverdagen på Fjellborg?

Topp 10 i 2022, saft er alltid populært.Matauk: Slik lager du saft trinn for trinn
Topp 10 i 2023

Nå er året ved veis ende, og jeg har hatt litt moro av å sjekke statistikken for hele året. Av den er det mye konstruktivt jeg kan ta med meg i det videre arbeidet med bloggen, men for nå har jeg lyst til å dvele ved hva dere liker best å lese om. Jeg har rett og slett laget en liste: Topp 10 i 2023 – mest lest. Og vi dveler ikke mer ved det, og kjører på:

Topp 10 i 2023

Statistikken er klar i sin tale, og dette er de mest leste innleggene på Hverdagen på Fjellborg gjennom hele 2023:

  1. Safting del 2: Slik bruker du saftkoker, trinn for trinn
  2. Safting del 3: Slik lager du saft, trinn for trinn
  3. Safting og sylting: Åtte tips og råd for valg av emballasje
  4. Safting del 1: Rydding, utstyr og sterilisering
  5. Hermetiske pærer – oppskrift
  6. Fromasjkake – forfriskende smak av sommer
  7. Griseslakt: Slaktedag – slik gjør vi det
  8. Den skumle ullusa
  9. Granskuddsaft: En fin base til mye godt
  10. Plommelikør
Oppskrift på plommelikør er å finne på Topp 10 i 2023 over mest leste innlegg

Jeg syns det er interessant at Topp 10 i 2023 er så lik fjorårets liste. I fjor var leserne hakket mer opptatt av hønsehold enn av kakebakst, men ellers er det de samme innleggene som topper listen i år som i fjor.

Ønsker du å se Topp 10 i 2022?

Listen finner du HER

På bestemors vis

Når jeg ser hvor lik Topp 10 i 2023 er foregående år, så viser det at avgjørelsen jeg tok for snart to år siden om å ta bloggen tilbake var den rette. Vel er det mye hverdagsbetraktninger og innlegg som tar for seg øyeblikkene, men i grunnen ligger det en rekke innlegg som treffer selve essensen av det jeg ønsker å formidle med Hverdagen på Fjellborg.

Og hva er det så jeg ønsker? Jo, å inspirere deg som leser til å prøve selv! Jeg vil vise at å gjøre de tingene som bestemødrene våre og mødrene før dem gjorde, ikke er så vanskelig som vi kanskje tror. Som ung voksen var jeg overbevist om at det å lage rørte jordbær, for eksempel, krevde magiske evner – minst!

Bestemor har alltid stått for meg som det største forbildet hva kokekunst (og en hel del annet) angår, og kunne hun det, så var det vanskelig fordi noe så godt ikke kunne være enkelt. Da hadde jo alle klart det?

Tid for syltetøy: Skrelle epler. Camilla Skår hverdagen på Fjellborg

Så feil kan man ta. Nå har jeg nok fortsatt langt igjen til bestemors nivå, som har husmorskole og flere tiår på baken enn meg i tillegg, men jeg har jo med tiden forstått at det er ikke så mye hva eller hvordan, men hvem. Ikke sant? Og hvordan, det kan du og jeg fikse også!

Topp 10 i 2023 bekrefter

Innleggene som ligger på Topp 10 i 2023 er høyst aktuelle, selv om de i stor grad tar for seg bestemors måte å gjøre det på. Ja, fromasjkaka er til og med etter hennes oppskrift! Men, vi lever i en tid hvor nøysomhet både bør og må tilbake på dagsordenen.

Fromasjkake med oppskrift

Da jeg tilbake i 2016 begynte å blogge her på Hverdagen på Fjellborg, var jeg opptatt av at sjølberging ikke lenger er en livsnødvendighet, men en livsstil. Nå, syv år senere, er bildet i ferd med å forandres. Det synes også godt i statistikken til Hverdagen på Fjellborg. Det er kunnskap dere søker, og jeg blir ydmyk i møte med tallene, for jeg ser at dere er mange som finner svaret her.

Det gir i sin tur meg inspirasjon til å fortsette skribleriene her på bloggen. Både hverdagsbetraktningene, som jeg vet at mange av dere setter stor pris på, men også å dele den kunnskapen vi tilegner oss underveis i vårt eget livsprosjekt. Tankene for 2024 skal jeg dele litt senere, men jeg kan røpe at det blir mer av alt sammen. Hverdagsbetraktninger, hønsemøkk og hjemmelaget saft. (Har du forresten noen innspill, tar jeg dem gjerne i mot HER.)

Og så vil jeg bare få si tusen, tusen takk. Til deg som finner veien hit, leser, tør å prøve, gir ris og gir ros, oppmuntrer, lar deg inspirere, stiller spørsmål og følger med i hverdagen vår. Jeg setter umåtelig stor pris på det, og gleder meg over hver eneste en av dere og hvert eneste sideklikk. Også at dere deler innlegg videre, abonnerer, følger og er med. Det inspirerer nemlig meg også, og gjør gleden ved å skrive dobbel. Takk!

Uten alle dere hadde det garantert ikke blitt publisert så mange som 260 444 ord fordelt på 325 innlegg gjennom året!

Husmora, Camilla Skår. Junikladden 2023

Helt til slutt lurer jeg jo forresten også litt: Har du et innlegg fra året som har gått som du husker spesielt godt? Fortell meg det gjerne!

Husk også at du finner Hverdagen på Fjellborg på Instagram (@hverdagenpaafjellborg) og på Facebook – følg oss gjerne der også.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics