17.mai

17.mai er vi så glad i

17.mai er en dag fylt av alt som er godt. Det har runget fra gater og torget, og vi har ropt med. Her er et ørlite glimt fra vår nasjonaldagsfeiring.

17.mai-sang for de små

17.mai er vi så glad i, moro vi har fra morgen til kveld. Da er det så du, om vi er små du, er vi med likevel!

Jeg roper hurra dagen så lang! Synger for Norge mangen en sang, og jeg, jeg kan du elske mitt land du, det skal du se en gang!

Pent lite flagg du, fikk jeg i dag du. Flagg med en stang så lang og så ny. Nå skal jeg springe, løfte og svinge flagget mitt høyt mot sky.

Ser du den sløyfen som jeg har på, den er så gild, så rød, hvit og blå. Jeg bare venter, mor snart meg henter, så skal vi sammen gå.

Far skal bli med du, tenk vi skal se du, barna som går i rekker og rad. Se flagg og faner i lange baner. Å du, hvor jeg er glad!

Høre musikk og trommer og sang. Å, den som kunne bli med en gang! Kanskje jeg får du, lov neste år du, da er jeg stor og lang!

17.mai-sang for de små av Margrethe Munthe

Takk for i dag

I det jeg så ut over jordene her hjemme i morges, slo det meg at 17.mai må være den dagen i året hvor Norge er på sitt vakreste. Jeg kjenner glede og takknemlighet så dypt inn i sjelen som det er mulig å komme.

Veslebror har gått i tog i dag på mammas rygg. «Gi meg en N, gi meg en O, gi meg en R og en G, gi meg en E! Hva blir det?» Og veslebror vet det han.

17.mai har vært en alle tiders dag med alt som hører til. Tog, is, pølser, enda et tog, mer is, flere pølser, snitter, lek og latter. Helt perfekt, med andre ord (minus pollen). Nå tar vi kvelden med Leif Juster i rikskringkastingen og takker for i dag.

Jeg håper din dag har vært alle tiders også!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics