17.mai

Alt er klart

Alt er klart. Flaggene er strøket, skoene pusset og bordet dekket. Her følger en liten stemningsrapport fra Fjellborg, kvelden før dagen.

Krise avverget

04.50 startet veslebror dagen i dag. Da stod han ved siden av sengen vår og var mer enn klar for å gå i tog.

Alt er klart: Liljekonvall, forglemmegei og flagg til 17.mai

Han ville imidlertid ikke på vilkår ha på finskjorta, for de skulle spise pølser til lunsj i dag. Å gå med ketchup på skjorta i toget ville være så nært man kunne komme en krise dagen før dagen, og kriser er ikke noe vi liker å befatte oss med.

Skjorta ble med på kleshenger og da barnehagetoget endelig gikk, var veslebror så ren og pen. Flagget holdt han høyt mot sky, og han var så blid og stolt.

Nå har han omsider sovnet. Det var ikke lett i kveld, for i morra skal vi både gå i bunad, kjøre buss og gå i tog og spise godterier enda det er onsdag. Og alt er klart.

Marengs til 17.mai

Alt er klart

Jeg har gjort alt så klart som jeg kan. I gangen står fem par bunadsko. Skoene mine hasteopererte vi med litt lim i formiddag. Jeg hadde jo rent glemt at jeg i fjor bestemte meg for å kjøpe nye i år. Det var ikke det at det ikke var tid da jeg oppdaget det for en liten stund siden, men bare tanken på butikker uka før 17.mai var nok for meg.

På badet henger fem, hvite skjorter. Foreløpig uten ketchup og is. Bunadene har jeg rullet fri for lo og rusk, og på hver av dem henger en 17.mai-sløyfe.

Alt er klart til 17.mai. sløyfa henger på.

På kjøkkenet ligger fløyter og tamburiner og alt som er morsomt. Hver med navn og snorer som vi har dobbeltsjekket at går forbi ørene i år også. Flaggene har jeg strøket og merket, og nå er de klare for å farge gater og torget og enda litt til i morgen.

Alt er klart til 17.mai

Rødt, hvitt og blått

Bordet har jeg dekket med forventning og til fest. Etter kveldsrunden hos dyra tok jeg meg en tur i skaukanten her og plukket inn blomster for å pynte med. Jeg ble så glad over å se liljekonvallen, og forglemmegeien lå som et hav blant gran og furu.

Blomster pæ bordet som er dekket til 17.mai

I morgen er endelig dagen her, og alt er klart. Vi har talt ned og ventet noe veldig, alle sammen. Jeg også. 17.mai er den beste dagen av dem alle, og jeg er helt tussete glad over å få lov til å gå i barnetoget i morra sammen med skolen vår. Det er det aller, aller morsomste jeg vet!

Alt er klart: Liljekonvall, forglemmegei og flagg til 17.mai

Nå som alt er klart, skal jeg bare hvile og kose meg resten av kvelden. Nyte det røde og hvite og blå og glede meg til alt jeg skal glede meg over i morra. Veslebror og jeg starter nok dagen i tradisjonen tro med Jens Book-Jensen her hjemme, mens de andre går speiderparade i byen, og så smeller det løs!

Ha en så fin dag i morgen!

Bordet er dekket til 17.mai

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics