Traktor Traktor,  Veslebonden

Traktor, trening og egen PT

«Å, se han koser seg, da!» hørte jeg bak meg.
Det var noen som passerte veslebonden som tronet høyt der oppe i en diger Case.
Og ja – gjett om han gjorde!

Jeg har fått meg en solid treningsøkt i ettermiddag, og både styrke og kondisjon stod på programmet satt av den to år gamle PT’n. Vi har vært på Markens Grøde i Rakkestad i dag, og for en to år gammel traktorgutt, så var dette intet dårligere enn selve himmelriket.

Veslebonden

Han hadde sittet lenge og vel inne i en Deutz-Fahr, og gitt seg ende over hvor «fin traktor» det var, med takluke og greier, da jeg nevnte at det faktisk var flere fine traktorer han kunne ta en titt på også. Han tidde noen sekunder, og jeg kunne formelig se at det i den lille guttens sinn, var i ferd med å åpenbare seg noe stort. Ja, bortimot det største siden han ved disse tider i fjor fikk være med på høstonna her ute. «Opp! Opp!» gapte han, og signaliserte at han ville bli løftet ut av denne Deutz-Fahren, og han hadde knapt satt sine to små føtter på bakken, før de fór avgårde.

Case veslebonden

«Traktor! Opp! Ooopp!» En Claas her, en John Deere der. «Opp!» En Massey Ferguson og en Case. «Traktor! Ooopp!» Ut av New Holland’n og inn i en Fendt. Vi har prøvd alt, og da mener jeg alt! Tempoet økte for hver traktor som ble besiktiget, og jeg måtte selv legge på sprang for å holde tritt med den vesle bondespiren. «Opp!» Tilbake til Massey’n, og deretter nok en Fendt.

Claas veslebonden

«Skal vi ta en vaffelpause?» Jeg begynte å bli rimelig svett og stiv i armene etter å ha løpt etter, og på kommando løftet PT’n opp og ned av halve traktorutstillinga. «Øh-øh! Traktor!» ristet han på hodet. «Joda? Bålvaffel og greier?» fristet jeg, men «øh-øh!». Det var en gammel Gråtass som måtte prøvekjøres. Deretter en gammel Buster, en Volvo, og nok en Gråtass.

Gråtass veslebonden

Jeg lurer på hva han tenkte, der han satt? Jeg kan bare ane hva slags drømmer som ble skapt i hans lille, ubekymrede sinn, der han satt og ganske sikkert følte at han virkelig levde.

Gråtass veslebonden

Vi har prøvd alt: Puslespill, tegnesaker, Brannmann Sam, Kaptein Sabeltann, ballspill… You name it, we’ve tried it, men det er bare én ting som gjelder for veslebonden, og det er traktor. Det er traktor om morra’n, det er traktor om kvelden, det er traktor midt på dagen, og gjerne midt på natten, ja, det er helt enkelt bare traktor! Kunnskap om emnet har han jammen også, og tross sitt begrensede vokabular, kunne han fint forklare hvilket redskap som lagde traktoregg, og hvor de kom ut. Jeg har aldri forklart ham det.

Gråtass veslebonden

I over en time sprang vi fra traktor til traktor, og til slutt var det ikke bare mamma’n som var varm i trøya. Han var ikke rent lite svett i lysluggen selv, heller. Svett og lykkelig, helt igjennom. Det var en fornøyd liten pjokk som fant senga i kveld, med gravemaskin-pysjen på, og en drøss med fine traktorer å fortelle de to følgesvennene i tøy om på sengekanten. Ja, han var nok fornøyd med dagen. I morgen venter en ny, og da begynner han i barnehagen. Snufs og smil for det. Denne er snart ved veis ende, og resten av den skal nytes med bena høyt – bare jeg har tøyd ut etter treningsøkta litt tidligere i dag. En fin kveld ønskes alle som tittes innom, og så blogges vi i morgen!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics