Hverdagsfri

Hverdagen lagt på hylla

Go’ kveld i stua! Eller på verandaen, elller kjøkkenet, eller do eller hvor enn du sitter og leser om hverdagen vår. I dag har det vært søndag, og hverdagen har dermed vært lagt litt på hylla. Egentlig skulle det vært skrevet om mer syriner, men det får vente. I stedet tar vi for oss solskinn, kaffekopper og kakestykker. Er ikke det innafor på en søndag, da?

Fortsatt kan ingen skryte på seg å være i toppform her på Fjellborg (kanskje med unntak av veslekæll, men han fikk være lenge oppe i går, og har vært tilsvarende trøtt i dag), men vi har vært nok på bena alle mann til å ta en liten utflukt! Det gjorde jammen godt å få se seg om litt i verden, etter flere dager i horisontal posisjon i heimen.

Utflukten gikk til Gamlebyen i Fredrikstad, og vi lekte på lekeplassen, hilste på geitene, tællæ på vollane, spiste is og kake og drakk kaffe, så på båtene – og besøkte Gamlebyen Modelljernbanesenter. Der skal jeg si det var to gutter som koste seg ille, og både veslebonden og veslekællen satte i et vræl da besøket var over, og det var tid for å vende nesa hjemover. De hadde masse spennende å se på for både store og små, og med over to kilometer med togskinner, gikk det små modelltog både høyt og lavt. Det blir nok ikke siste tur vi er innom der i løpet av sommeren!

Vel hjemme igjen, har dagen vært brukt til avslapning, kaffedrikking, lesing og enda mer kakespising. Det er ikke så mye vi orker å gjøre i denne varmen, men å rydde fryseren går bra, så i dag fikk vi ryddet i litt rullekake som lå igjen fra i vinter. Det er godt for alt som er unnagjort! Vi har dessuten brukt litt tid på gårsdagens store innkjøp – nemlig en trampoline! Det har stått lenge på ønskelisten hos oss alle, og i går kunne vi endelig ta da første hoppene. Gjett om det var stas!

Rullekake

Nå er det plutselig kveld, og dagen er snart over. Det har blitt en av de dagene jeg føler at ingenting har blitt gjort, noe det heller ikke har, men jeg hadde ett mål da jeg stod opp i dag, og dét er i det minste nådd. Etter en hel uke i manneforkjølelsens harde grep, ønsket jeg å bruke litt mer tid sammen med ungene i dag, uten at aktivitetene innebar en nedsausa mamma på sofaen og TV, og tid har vi hatt nok av sammen i dag. Det gjorde godt i oppkjøringen til uka som ligger foran! Den ser nemlig mer enn lang ut, proppfull av avtaler både for business og pleasure. Her skjer det mye spennende fremover! Men, aldri så travelt at jeg ikke har tid til å oppdatere dere på hverdagen her på Fjellborg, og i morgen kommer nok en oppskrift med syriner, så her er det bare å fylle kurven mens det ennå er blomster.

Jeg håper du har hatt en like fin søndag som oss! Titter du innom igjen i morgen, da eller? Vi blogges!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics