Hverdagsfri

Helg i lufta

Det er fredag og helg i lufta. Denne helgen har vi gledet oss litt ekstra til, for vi har spennende planer for hele familien.

Helg i lufta

Da jeg utover dagen i dag kjente på følelsen av helg i lufta, ble jeg litt ekstra glad. Fordi mye av uka har gått med til feber og sykdom, har jeg ikke fått gjort så mye som jeg hadde håpet på, nemlig. Sånne uker, som liksom går litt i vasken, har det gjerne med å spolere helgefølelsen også.

Helg i lufta og erteblomster på bordet

Kan hende hjalp det litt at jeg har følt meg bedre i dag. Såpass fin har faktisk formen vært, at jeg har klart å få unna helgevasken også. Ikke rart helgefølelsen kommer da!

Da jeg var ferdig gikk jeg ut i hagen og høstet av det som fortsatt står av blomster. En hver bukett kan bli den siste på denne tiden av året, så jeg er ekstra påpasselig med å plukke inn og nyte så lenge det går. Erteblomstene er enn sann glede for luktesansen!

Biene mine setter åpenbart også pris på siste rest av blomster. De var travelt opptatt i høstastersen i dag. Jeg tok meg i å bli stående og småpludre med dem mens de sanket nektar og jeg sanket blomster. Jeg prater med bier – det er på tide å bli frisk og se folk igjen!

Bie i høstasters

Helgeplaner

I morra skal det forresten skje. Ikke at det blir så supersosialt, akkurat, men jeg skal i alle fall få noen nye impulser. Jeg gleder meg, og det vet jeg at resten av familien gjør også. Vi skal nemlig på teater!

Vi skal til hovedstaden og se Den fantastiske Mikkel Rev på Nationaltheatret. Det blir stor stas. Vi har sett Roald Dahls fortelling i filmformat, og har store forventninger til teaterversjonen.

Etter forestillingen skal vi på pizzarestaurant. Det gleder vi oss også til, for det er noe helt annet å sitte ved er trangt bord og dele en pizza enn ved langbordet hjemme på kjøkkenet.

Det betyr at vi lot denne ukas fredagspizza bli til lørdagspizza. Men, med helg i lufta ble det absolutt litt ekstra god middag i dag også:

Helg i lufta og hamburger til middag

Ikke rom for bekymringer

Høsten vår er temmelig full i år. Ikke minst jobber husbonden nærmest døgnet rundt i Fagtrapp Østfold for tiden, og har gjort det siden rett etter sommerferien. Et større prosjekt skal fullføres i tillegg til mange små, og da blir det mindre tid til andre ting. Derfor har vi gledet oss litt ekstra til morgendagen også, for da er det familietid.

Helg i lufta, og det er pyntet til høst på kjøkkenet med pyntegresskar og ringblomster

Søndag skal husbonden og ungene bruke på speideren, og jeg skal delta på kveldsgudstjeneste med koret mitt i Mysen kirke. Det gleder jeg meg også til, for de gudstjenestene er alltid så fine, lette og ledige i stilen som de er.

Men nå, først, skal fredagen nytes ferdig. Med duften av erteblomster i TV-stua og noe fint på TV. Bekymringene rundt alt jeg ikke fikk til denne uka, sånn som å plukke epler, lage syltetøy og arbeide i kjøkkenhagen, får vente til mandag. Nå er det helg i lufta, og med så mye fint å glede seg til er det ikke rom for bekymringer.

Ringblomster og pyntegresskar

Jeg ønsker deg som titter innom ei knakandes god helg! Kanskje skal du også noe fint i helga?

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics