Hverdagsbetraktninger

En deilig dag full av ingenting

Dagen i dag har gått i et betraktelig mer behagelig tempo enn de to foregående her på Fjellborg. I alle fall for husmora, som har vært ute på vift. Planene for dagen var i utgangspunktet mange, men de ble lagt til side i tur og orden i dag. Etter et par hektiske dager i hovedstaden, var liksom lufta gått litt ut av ballongen i dag, og det har vært godt å bare ta det helt rolig og å nyte skogens ro.

Det kan forresten være greit også det, og ta en rolig dag i ny og ne. Etter alt å dømme, skal vi nemlig få mer enn nok å gjøre om noen uker. Sammen med bestefar hadde jeg nemlig en liten runde rundt i frukthagen i dag, og kartene henger tett i tett på alle trær. Plommer, epler, pærer… Bringebær ser det også ut til at vi skal få høste i rikt monn i år. Jeg gleder meg!

Litt fornuftig har vi forresten gjort da; vi har nemlig skaffet til veie siste ingrediens til hostesaften som skal lages på granskuddene! Glassene jeg for noen uker siden fylte med granskudd og sukker, er nemlig klare til neste trinn i prosessen, og da må det sterkere saker enn springvann til. I morgen skal jeg sile av og blande opp, før jeg skal smitte husbonden med litt forkjølelse og få ham til å prøvesmake medisinene. Rapport kommer når jobben er gjort!

Ellers har dagen blitt brukt til å grille pølser, spise is, hoppe på trampolina og å skravle med gjøken. Den er riktig så ivrig om dagen, og vi hører den nærmest kontinuerlig nede i elvebakkene – dag og natt. Det bor mange løvsangere der nede, og siden gjøken gjerne legger eggene sine i løvsangernes reder, er det mye gjøk her også. Det er så koselig å sitte ute og lytte til ko-ko, ko-ko; lyden av forsommer og forventninger. Har du hørt gjøken gale ennå?

Skau

Nå har kveldsroen senket seg over Fjellborg. To- og firbente utendørs har fått kveldsmat og nattero, veslebonden er i seng, og de to siste har reist avgårde på campingtur. Jeg for min del, har planer om å fortsette med å gjøre ingenting. Det er greit å gjøre seg ferdig når en først har begynt, syns dere ikke det da? Du kan jo kanskje ta en ekstra titt på dette innlegget til skrekk og advarsel? Det er tiden for sommeravslutninger, og det betyr masse mennesker, unger som får løpe fritt, kaker og kaffe. Innlegget er en liten påminnelse, rett og slett, om at det er så altfor fort gjort å skaffe seg noen sykehusdøgn. Og – hvem vil vel tilbringe sommeren på sykehus, når man heller kan være på stranda?

 I morgen kommer jeg tilbake med et gavetips til den som har alt, så om du kjenner noen slike, som har alt, så er du velkommen innom igjen i morgen. Hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics