Hønsemøkk,  I rugemaskinen,  Påske,  Vår på Fjellborg

Kråkedagen

Ja, eller skjærtorsdag, som dagen kanskje er bedre kjent som. Det er ikke bare, bare å være fire år og holde styr på alle helligdagene. Vi har det i alle fall på det rene at Jesus spiste mat sammen med vennene sine i dag.

Selv om det er vår og mange punkter på gjøremålslita, så forsøker vi å holde helligdagene som hviledager her på Fjellborg. I alle fall noenlunde. Det hender det syndes litt enkelte søndager, men de største oppgavene får vente nå i påska. Småguttene har dratt avgårde på overnattingsbesøk til The Beppes, og husbonden og jeg har sunket sammen i hver vår stol foran TV. Det var det som fristet mest med regnet piskende mot ruta og sur vind.

I rugemaskinen Hova-Bator

Vi rakk imidlertid å tilbringe noen timer ute i formiddag, før regnet kom, og allerede i titida var det fart i bålet oppe ved gapahuken. (Det så dere kanskje på Facebook?) Da hadde husmora mast om lunsj (!) og veslekællen om bål, så da ble det sånn. Bålpølser er like godt enten klokka er ti eller fire, de.

Men, om ikke det er så mye som skjer på Fjellborg i dag, så er likevel spenningsnivået høyt, for det ventes jo smått nå i påska! Alfons Olsson skal bli pappa! Det skulle han egentlig for tre uker siden også, men da gikk det galt i siste innspurt, og klekkingen ble avlyst. Nå, derimot, ser det ut til å gå bedre, og da vi lyste eggene for noen dager siden, var det tydelig liv i tretten egg.

Kyllinger klekker mellom dag 21 og 23 i rugeprosessen, og i dag er dag 21. Med andre ord er det rett rundt hjørnet, og vi lytter nok litt ekstra når vi er på badet, der rugemaskinen står. Hører vi noen pipe? Foreløpig er det stille, men nå er det nok også bare et spørsmål om tid. Tenk, da får vi ekte påskekyllinger her på Fjellborg! Veslekæll gleder seg veldig, og han er ikke alene.

Lyse egg ruging Hova-Bator

De vil bli en mix av Orpington (hanen) og Lohman (hønene), og vi lurer fælt på hvem som skjuler seg der bak eggeskallene. Jeg lover å holde dere oppdatert gjennom klekkingen, og dere skal selvsagt få hilse på kyllingene når de først har tittet ut. Så får vi bare krysse fingrene for at det går bra denne gangen! Mon tro når førstemann er ute i verden?

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics