Bloggen

Bloggåret 2023 – hva byr det på?

Bloggåret 2023, hva vil det by på? Av hverdager, prosjekter og sjøldyrket mat? Jeg har noen tanker og drømmer og ideer, og på årets første hverdag deler jeg dem med deg.

Hei, hverdag og bloggåret 2023

Så var dagen kommet, da: Årets første mandag og hverdag. Nyttårsrakettene er smelt av og vi har gjennomlevd dagen med mer eller mindre julegodterabstinenser hele gjengen.

Hjemmelaget sjokoladepudding med vaniljesaus. Blott et minne når bloggåret 2023 tar til.

Men, jeg skal ikke starte bloggåret 2023 med å snakke om fristelsene vi søker å motstå. I stedet har jeg lyst til å skrive litt om hva jeg håper 2023 vil by på her på Hverdagen på Fjellborg for både deg og meg.

Lurer du på hva som ble mest lest i fjor?

Du finner en topp 10-liste HER

Årstidsarbeide

Hverdagen på Fjellborg. Først og fremst er det jo hverdagen jeg ønsker å dele med deg, også i bloggåret 2023. Helt vanlige hverdager med de gjøremålene de inneholder, og da først og fremst de gjøremålene en sjølberger har.

Prikke salat drivhuset. Arbeidet en sjølberger har blir en del av bloggåret 2023 også.

Nå er vi jo snart midtvinters, og da er det jo naturlig nok stille og rolig i en hver sjølbergers liv. Eller, akkurat det er en sannhet med modifikasjoner, for det er jo arbeide året rundt, men det er ikke fullt så hektisk som det gjerne er fra mars til november.

På denne tiden av året pusler vi mest inne. Undertegnede med å reparere tøy som slites, håndarbeide til eget forråd og gaver, og sånt smått som det er lite tid til i den lyse årstiden. Også drømmes det …

En god plan er halve jobben gjort

Det drømmes om et grønt drivhus, bugnende bærbusker og nypoteter fra eget jorde. Jeg har det på ingen måte travelt med våren, for jeg kjenner meg ikke riktig ferdig med vinterhvilen ennå, men en god plan er halve jobben gjort!

Frø og fryd - vi sår på Fjellborg

Og planlegge, det må en sjølberger gjøre. Hva odling angår, må det planlegges både for å få frøene tidsnok i jorden, men også for å få tak i dem. En god del frø har jeg erfart at det gjelder å være tidlig ute for å få tak i.

Også var det selve arkitekturen på det hele. Det tvinger seg fram en del endringer i år skal drømmene kunne settes ut i livet, og de endringene bør være gjennomtenkt. Hvor skal for eksempel flere pallekarmer plasseres? Jeg har en hel del liggende på vent. Hvor skal vi ta igjen plassen for den vi taper fra det lille drivhuset? Det er nemlig ikke bare på siste vers, men er dessverre ferdig med hele sangen.

Drivhuset er ryddet og klart etter å ha vært utsatt lenge.
Bloggåret 2023

Men, nå skal vi ikke foregripe begivenhetene. Det kommer når det kommer, og det blir neppe vanskelig å fylle verken tiden eller bloggåret i 2023 heller.

Bloggåret 2023

Ja, for hva med bloggingen, midt i sjølbergingen? Den har jeg lyst til å fortsette med samme iver og glede som det siste trekvart året. Jeg opplever skrivingen som både utløsende for kreativiteten, avkoblende og veldig givende fordi Hverdagen på Fjellborg blir en kanal for å komme i kontakt med flere med samme interesser som meg og oss.

Ikke minst ser jeg at det jeg deler her på sjølbergingssiden er etterspurt. Det syns jeg er veldig gøy, og det er mitt ønske for bloggåret 2023 og Hverdagen på Fjellborg at flere skal få til det de vil og drømmer om fordi de fant svaret på det de lurte på! Jeg ønsker at du som er på besøk her hos oss skal finne inspirasjon og mot til å prøve selv.

Å inspirere deg til å prøve selv vil jeg fortsette med i bloggåret 2023. Her: Hjemmelaget syltetøy.

Vi lever dessuten i skiftende tider, og selv om jeg ikke tror at vi skal la det gå oss til hodet, så må vi alle sammen gjøre noe med måten vi lever på. Jeg delte noen tanker om det i fjorårets siste innlegg, men jeg gjentar det også her, at jeg tror nøysomhet er noe som vil få mer plass i 2023. Både i hverdagen, livet og også her på bloggen.

Overordnet mål for året og bloggåret 2023

Også må jeg jo utfordre meg selv litt også. Jeg har skissert et prosjekt for dette året som jeg tar sikte på å gjennomføre. Prosjekt Henriette har jeg kalt det, og jeg skal presentere det litt grundigere neste uke. Men, kan du kanskje gjette hva det går ut på allerede nå?

Og sånn ellers? Så er det vel å gjøre det beste ut av både det en har og dagene man blir gitt. Balansere som best en kan, gjennom det man kanskje bør og må, og det en vil. Jeg har i de årene vi har levd som vi gjør, tatt sikte på å like det jeg gjør og ikke bare gjøre det jeg liker. Det blir viktig også i 2023.

Etter et på mange måter turbulent 2022 hvor så lite gikk etter planen, gjelder det også å finne igjen balansen. Rytmen og rutinen. Kan det være at det har gitt noen nyttårsforsetter, mon tro? Joda, men de skal jeg fortelle om først i morgen.

Siden skal du få en januarkladd. Eller en delmålsoversikt om du vil. Titt innom i morgen igjen, eller legg igjen e-postadressen din under her og få det rett i innboksen din sammen med alle andre innlegg som publiseres på Hverdagen på Fjellborg.

Henger du med i et bloggår til? Bloggåret 2023? Du er varmt velkommen, og ta gjerne med deg noen venner ved å dele Hverdagen på Fjellborg videre.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics