Fest på Fjellborg,  Jul på Fjellborg

Godt nyttår 2023

Så var jammen 2022 forbi, og da vi la oss – og våknet – var det i et flunkende nytt 2023. Forhåpentligvis blir det et godt nytt år, men la oss først ta et tilbakeblikk på den siste dagen i det gamle.

Godt nyttår

Her på Fjellborg er vi rimelig trøtte i dag, men det skulle da bare mangle også på årets første dag. Veslebror og jeg var på plass nede i stua allerede klokken åtte i morges. Han med langt mer energi enn man skulle tiltro en treåring som fikk være oppe helt til rakettene i går. Jeg med en kaffitår.

Godt nyttår 2023

Gårsdagen opprant med fest og glede. Nyttårsaftensbordet hadde veslebror og jeg dekket dagen i forveien, så da maten var klar var det bare å gå til bords.

Godt nyttår 2023, nyttårsaftensbordet

Med nyttårsaftengjester for første gang siden 2019 sparte vi ikke på noe i bordekkingen i år, og det glitret og lyste i hele stua. Alt duket for feiringen av et godt nytt år.

Godt nyttår 2023, nyttårsaftensbordet

Årets siste middag

Til middag spiste vi, som sikkert mange andre i går, kalkun. Det smakte etter en uke med masse tung og fet mat.

Kalkunmiddag

Også desserten, da. Nå er det ikke fint å rose sine egne verk høyt opp i skyene, men den sjokoladepuddingen her er klasse på smak altså!

Hjemmelaget sjokoladepudding med vaniljesaus

Godt nyttår uten regler

Nyttårsaften er på Fjellborg en dag uten regler. Du vet, en sånn dag som ungene forbinder med bare moro og som de senere vil huske som en dag der de fikk lov til alt de ellers ikke fikk gjøre. Sånn som å spise masse godterier.

Godt nyttår! Nyttårsaften med stående godteribuffet

Matboden ble støvsuget for alt sånt vi ikke vil ha der i morgen, og jo starten på et godt nytt år, og stilt på en stående godteribuffet.

Godt nyttår! Nyttårsaften med stående godteribuffet

Til oss voksne hadde jeg bakt en ostekake med julens smaker. Litt i hui og hast-bakst, men ikke går vi ut av det gamle året på tom mage, nei!

Godt nyttår! Ostekake med pepperkake

Kveldens høydepunkt

Eller med hele pepperkakehus og -traktorer.

Knuse pepperkakehus

Tradisjonen tro gikk det under sleva nyttårsaften, og det er kveldens høydepunkt for ungene.

Knuse pepperkakehus

Ikke lenge etter nærmet klokka seg midnatt. Vi var litt spente da kvelden begynte, hvor lenge veslebror ville holde ut, men jammen holdt han ikke like til slutten! Å få ham til å sovne med de andre barna i full lek hadde antakelig vært umulig i alle fall, selv om han var litt for liten til å ha glede av deres lek.

Knuse pepperkakehus

På med jakker og luer og støvler og hørselvern og ut i natta.

Godt nyttår 2023

Og da skal jeg hilse og si at det var en veslebror i farta! Det ene stjerneskuddet etter det andre brant opp til stor glede for en liten pjokk.

Godt nyttår 2023

Tre – to – en – godt nyttår!

Og over byen, langt der borte, lyste himmelen opp i de flotteste farger. Også litt hos naboen:

Godt nyttår 2023

En rekke nødbluss så vi også. Måtte de endelig ikke bli et symbol på året vi nå skal ta fatt på!

Godt nyttår 2023

Godt nyttår

Kvelden ble avsluttet der ute på haugen. I et nytt år. Et godt nytt år, forhåpentligvis.

Vel inne var det bare å få berget unna de siste restene av søtt på bordene og ellers sluse familien gjennom badet på mest effektive vis. Innen det nye året var blitt en time gammelt var vi i seng …

Første nyttårsdag

… og syv timer senere var vi altså i gang.

Godt nytt år til deg som følger Hverdagen på Fjellborg, fra alle oss!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics