Uka i bilder

Våraktiviteter på Fjellborg

På Fjellborg har uka vært fylt av våraktiviteter. Uka i bilder viser sjøsetting, planting, 8.mai, traktorkjøring og en dum mamma.

Ei uke fylt av våraktiviteter

Ja, så var det søndag igjen. Selve søndagsfølelsen har nok latt vente på seg litt i dag, men sånn er det jo innimellom. Det blir flust av muligheter for å ta det igjen neste uke.

Denne uka har vært fylt av våraktiviteter. Den startet jo dessuten med en flaggdag! Mandag var det 8.mai, og det er ikke en dag vi hopper bukk over.

På Fjellborg markerte vi frigjøringsdagen med vafler i dag

Vi heiste flagg og stekte vafler og gjorde det til en fin dag. Én ting er nå at vi griper alle de anledningene vi kan ta for litt hygge, men så er det jo en dag verdt å markere også.

Vi skal aldri glemme!

Les 8.mai-innlegget HER

Et bilde sier ikke alt

Uka har vært fylt av våraktiviteter, og da kommer vi selvsagt ikke unna en tur til frisøren heller, uka før 17.mai.

To stykker som fikk seg både sveis og farge var så fornøyde med litt mindre ragg på toppen.

Våraktiviteter: Veslebonden og veslebror hos frisøren før 17.mai

Og så ser det jo veldig idyllisk ut der to brødre går og holder hender, men sånn jeg husker situasjonen, så var veslebror blodig fornærmet på mamma’n for ett eller annet. Siden vi skulle ut på parkeringsplassen måtte vi være litt forsiktige, og da ble storebrors hånd løsningen.

Våraktiviteter på tunet

Ellers har uka for det meste gått til arbeider ute. Jeg har arbeidet masse i den nye kjøkkenhagen vår, og tunet har virkelig vært preget av våraktiviteter.

Husbonden inviterte meg også med på en kjøretur forleden dag. Vi skulle hente jord på nabogården, og da fikk jeg være med å kjøre traktor.

Fiat

Det er jo ingen diger doning, Fiaten vår, så jeg fikk stå på stigtrinnet. Ikke er det god HMS og ikke er det behagelig heller, men livet på landet er sånn.

Senere samme dag skulle jeg bort med noen tomatplanter til samme nabo, og da tok jeg heller bena fatt. Veslebror tok sparkesykkelen. Apropos våraktiviteter.

Våraktiviteter: Veslebror på sparkesykkel

En kaffestund

Av de to pallene med jord vi fikk levert på mandag er det nå bare to sekker igjen. To av 96! Det går mye jord med når man lager kjøkkenhage.

Jord

Og kaffe. Det er forholdsvis tungt, fysisk arbeide, og da er det godt med noen kaffestunder mens man henter seg inn igjen og tenker på neste trekk.

Våraktiviteter i kjøkkenhagen krever kaffepausee

Alt mens duften av den nydelige magnoliaen vår slår i mot meg.

Magnoliaen på Fjellborg

Blomster får jeg forresten både sent og tidlig om dagen, for veslebrors absolutte favoritt blant våraktivitetene, er å plukke blomster. Spør om jeg blir glad når jeg kommer inn på kjøkkenet og finner slike små overraskelser rundt omkring!

Våraktiviteter: Plukke hvitveis

Våraktiviteter

En annen av våraktivitetene vi har hatt for oss denne uka, er elvesetting av Tunejolla vår.

Våraktiviteter: sette Tunejolla på Glomma

Jeg pusset den helt ned i fjor, men av ymse årsaker som tid og vær, kom den seg aldri på vannet. I år derimot!

På denne tiden i fjor pusset jeg båt sent og tidlig.

Se HER

Og den kanskje mest hørte setningen i grenda vår: «Pent på ælva i da’, gett!» Vi er da ærlige folk!

Glomma

Husbonden har allerede brukt jolla til å legge ut vannledningen så vi får elvevann til vanningssystemene her og på nabogården. Siden håper jeg vi får mange fine turer i år.

Våraktiviteter: sette Tunejolla på Glomma

17.mai og ESC

Blant de mer kjedelige, men dog så nødvendige våraktiviteter, er 17.mai-forberedelser. Det har vært mange av dem i helgen.

Med fem i familien står det ikke på mengden klær i alle fall! Fem skjorter er strøket, og da jeg skulle finne bunadsko i passende størrelser til hver og én, lette jeg i en samling på hele 14 par (!) i størrelsene 20 til 48.

Mens jeg strøk og pusset, lagde veslekæll lørdagskake. Han er blitt så flink til å bake, og klarte det helt uten hjelp.

Sjokoladekake

Kaka koste vi oss med til ESC i går kveld. Kake, godterier og stemmeskjemaer.

Våraktiviteter: Å se på ESC med stemmeskjema og alt

Veslebonden og jeg kastet inn håndkledet etter at siste sang var sunget. Veslekæll og husbonden (!) holdt ut enda litt til, men det var først da jeg leste nyhetene i morges jeg så at det var Sverige som dro seieren hjem. Selv likte jeg Estlands bidrag best.

Våraktiviteter: ESC med kake, godterier og flagg

Ei uke full av våraktiviteter

Ja, dette har i sannhet vært ei uke full av våraktiviteter. Og pollen! Vi er riktig så olm på bjerka her, et par, tre stykker av oss. Vi høres ut som om vi har corona og tidenes forkjølelse samtidig her vi nyser og snufser om kapp.

Om få strakser er det 17.mai, og vi gleder oss stort! De siste forberedelsene skal først i havn, og de siste frøene i jorda også, forhåpentligvis, så er vi der.

Vi skal aldri glemme 8.mai

For nå ser vi tilbake på ei fin-fin uke og gleder oss til den neste. Velkommen innom oss her på Fjellborg da også!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics