Uka i bilder

Årets vinterferie i bilder

Svosj, sa det, så var årets vinterferie over. Vi har likevel rukket å fylle den med mye fint, selv om det kanskje gikk litt fort. Se den i bilder her.

Årets vinterferie

Det er lenge siden jeg kan huske å ha sett så mye fram til en ferie som årets vinterferie. Men, det sier vi kanskje ved hver ferie? En hel uke med hvile og det vi har lyst til-aktiviteter gjorde hele familien godt nå, selv om været absolutt ikke har vært det beste. Skjønt, når jeg tenker etter, har vi vel knapt vært samle hele flokken samtidig i løpet av uka.

Årets vinterferie bød på mye innevær

Det er kanskje sånn det blir etter som ungene blir større? Og vi ikke har noen spikrede planer for en kort ferieuke. I begynnelsen av uka var ikke engang ungene hjemme! Liv var det likevel her i huset, og jeg hadde hyggelig lunsjbesøk. Det gjorde godt å se folk!

Bordet er dekket til lunsj

Ungene kom hjem igjen, da, og da tok de en dagstur til Oslo sammen med husbonden. En hel dag i hovedstaden ble litt for mye for meg, halvannen uke etter operasjonen, så mens de hadde en spennende dag på naturhistorisk museum hadde jeg en dag med kaffekoppen.

Kaffe

Og reparasjon av klær.

Lappe klær, lappehaugen

Litt kjedelig var det jo å bli igjen hjemme, men samtidig var det jo fint for husbonden for en gangs skyld å få være den som kunne finne på noe med ungene i en ukesferie. Som regel har jo det vært meg, mens han har vært på jobb. Noen fordeler skal man ha av å være sin egen sjef!

Bakedag

Husbonden hadde satt av to dager til ferie. Den siste av de to dagene hadde vi bakedag. Super lavterskelaktivitet når regnet bøtter ned, formen er dårlig, vi må få dagen til å gå, og alle er fysne på noe godt.

Årets vinterferie: Bakedag. Veslebror og husbonden setter bolledeig.

Ungene ønsket seg kanelboller og vi voksne kardemommebakst. Med en hel dag uten andre planer, hva tror du vi gjorde?

Årets vinterferie. Bakedag. Ungene lager kanelboller

Helt riktig! Ja takk, begge deler. Én deig ble satt til skoleboller med kardemomme i og én deig ble satt til kanelboller. Du skulle kjent den lukta som spredte seg i huset her, du!

Skoleboller, kanleboller, gjærbakst.

Da kvelden kom benket vi oss foran TV og spiste skolebrød og kanelboller og så Pocahontas på tegnefilm. En perfekt dag i årets vinterferie, spør du meg. Ungene var enige!

Bønder i byen og hjemme

Fredag var husbonden tilbake på jobb. For å ha noe å finne på med de to yngste, som ikke krevde all verdens av krefter, dro vi på kino. Vi så Bukkene Bruse på badeland. Det er ingen film å anbefale videre. Én time av årets vinterferie og livet for øvrig som vi aldri får igjen. Bukkene Bruse-bøkene er jo kjempemorsomme, så forventningene var store til filmen. Men, heldig var i grunnen veslekæll som var på overnattingsbesøk og ikke fikk vært med.

Antrekket var det imidlertid ingenting å si på, syns jeg? Jeg må se til å skaffe meg et ekstra par gummistøvler så jeg har ett til fjøs- og hønsehusbruk og ett til ute blant folk-bruk.

Bonde i byen. På kino.

Men, jeg har ikke bare vært bonde i byen. Jeg har også klart å være litt bonde hjemme denne uka. Rugemaskinen, for eksempel, er kommet i gang igjen. Med grytekluter på for å holde jevn temperatur. Jeg skal fortelle siden hva som er i den. Vi har nemlig fått noen nye beboere på Fjellborg, og de hadde med seg rugeegg da de kom.

Rugemaskinen

Også har jeg tatt en sjekk i kjøkkenhagen. Apropos gummistøvler, si. Tele i bakken, snøsmelting, bøtter med regn og en ispropp i dreneringsrøret gir perfekte isbadingsforhold på uperfekte steder.

Årets vinterferie var av det våte slaget. Her står husmora i kjøkkenhagen som er oversvømt

At årets vinterferie har vært av det våte slaget er jo så sin sak, men jeg er bekymret for deler av kjøkkenhagen. Jordbærplantene mine står med vann til knes! Mon tro hvordan det skal gå med dem? Jeg er redd de råtner på rot.

Årets vinterferie var av det våte slaget. Her står husmora i kjøkkenhagen som er oversvømt

Årets vinterferie ved veis ende

Årets vinterferie har ikke vært av de feriene med de store hendelsene og voldsomme opplevelsene. Det har aller mest vært dager uten vekkerklokke og masse lek. Akkurat det ungene trengte, rett og slett. Ingen har i alle fall gitt utrykk for at de ønsket seg mer.

En ferie uten planer er ikke en ferie uten innhold, det skrev jeg om tidligere i uken.

Du finner innlegget HER

Og om de så ønsker mer, så er tross alt neste ferie bare tre, korte uker unna. Her snakker vi tempo! Men, nå er vi i alle fall ladet og klare for de tre ukene fram til påske. Det burde vi jo være, når årets vinterferie ble avsluttet med dette?

Kaffe og kaker, kaffeslabberas, bursdag, årets vinterferie

I ukene fram til neste ferie håper jeg det skjer masse på sjølbergingsfronten, med både beskjæring, såing, klekking, planlegging og alt annet som er gøy. Jeg håper du henger med! Husk at du kan abonnere på siden eller også få beskjed om nye innlegg ved å godta varsler fra siden.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics