Henriettes sjokoladekake
I Stor Kokebok er det en oppskrift jeg lenge har gått og verket etter å prøve, men så var det å vente på den rette anledning for Henriettes sjokoladekake, da.
En fin dessert
Den anledningen kom sist helg. Ikke bare var det lørdag og tid for lørdagskake, men også fikk vi besøk. Menyen var av enkleste sort og bestod av wienerpølse i brød. Da gjorde det seg med en litt mer forseggjort dessert, syntes jeg.
Det gav dermed anledning til å prøve Henriettes sjokoladekake. Ei kake bestående av sukkerbrød og sjokoladekrem mellom lagene.
Sukkerbrødet
Sukkerbrødet i Henriettes sjokoladekake ble laget på fem egg og ble stort og fint. Men det er klart; når du lager sukkerbrød på hauggamle oppskrifter er det greit å vite litt om sukkerbrød fra før.
Sånn som for eksempel at det har en steketid på mellom 20 og 30 minutter. Eller at det kan være lurt å begynne stekingen på varmluft og siden, etter drøyt halve steketiden, skru over til over- og undervarme.
At sukkerbrødet skal «stekes i smurt form ved svak varme» kan liksom bli litt snaut med informasjon om du aldri har laget et før.
Kremen i Henriettes sjokoladekake
Henriettes sjokoladekake skal ha en deilig sjokoladekrem «mellem lagene og oppå samt litt på sidene».
Allerede da jeg så mengdeforholdene begynte jeg å ane et interessant utfall. Jeg så at dette ikke akkurat var en raus porsjon sjokoladekrem.
Vil du prøve deg på Fjellborg sjokoladekake?
Den finner du HER
Dog bestemte jeg meg for å følge de oppgitte mengder uten å falle for fristelsen til å doble eller triple. Jeg var nemlig inne på tanken, men så slo det meg også at det kunne påvirke smaksopplevelsen …
Henriettes sjokoladekake
Da jeg satte Henriettes sjokoladekake på bordet, var det med en forsikring til gjestene om at jeg ikke ante hva de fikk. Redd for å bli tatt for særs gjerrig med sjokoladen understreket jeg også at jeg bare hadde gjort som Henriette sa.
Men, det viste seg at det nok ikke var så dumt at jeg ikke hadde klusset med smaksopplevelsen av Henriettes sjokoladekake!
Det var liksom en fin balanse der, mellom sukkerbrødet og sjokoladekremen. Det ene overdøvet ikke det andre, og sjokoladekremen ble heller ikke overdådig mektig slik som sjokoladekrem kan bli.
Jeg tror kanskje det var en av de beste kakeopplevelsene noen sinne!
Les om Kakebordet HER
Neste gang … Jeg er neimen ikke sikker! Jeg likte på ingen måte utseendet siden det så ut som jeg var mer enn gnien på sjokoladekremen, men jeg ville ikke hatt mer av den smaksmessig heller. Henriettes sjokoladekake var nemlig veldig god som den var!
Som festkake vil jeg ikke bruke den, men som dessertkake (hvilket den også er kategorisert under i Stor Kokebok)? Utvilsomt! Den sjokoladekaka og menneskefolket på Fjellborg sees igjen, vær du sikker!
Og vi?
Vi hørs plutselig – hei så lenge!
Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg
One Comment
Pingback: