Iskake med sirupsnipper
Iskake med sirupsnipper, høres ikke det litt godt ut? Det er det, skjønner du, også er det en fin måte å rydde litt i kakeboksene på. Vil du ha oppskriften?
Spis opp kakene
Det har allerede rukket å passere en uke siden nyttårsaften. Det betyr at vi har kommet til årets første lørdag, noe som i sin tur betyr at det er tid for lørdagskake her på Hverdagen på Fjellborg.
Nå, en uke etter jul, er det mange som har igjen litt i kakeboksene, men bare tanken på å spise én pepperkake til …
Er du en av dem, så har jeg et forslag! To, faktisk!
Enten kan du finknuse det som er og lage punchboller av det. Jeg har en boks på stamplass i fryseren hvor jeg samler alt av kakesmuler og lager punchboller av det én gang i året. Som oftest før jul.
Eller så kan du lage …
Iskake med sirupsnipper
Den avbildede versjonen lagde jeg for et par år siden, men da jeg ramlet over bildet syns jeg det ville være synd ikke å dele oppskriften likevel. Den var nemlig ganske så god.
Nå var vi dessverre tomme for sirupsnipper innen vi kom til årets første lørdag her på Fjellborg, men det kan jo hende du har noen sirupsnipper igjen?
Eller pepperkaker? Kan vi lage iskake med sirupsnipper kan vi også lage iskake med pepperkaker. Mengdeforhold og framgangsmåte blir den samme enten det er den ene eller andre julakaka i.
Vil du tømme kakeboksene, så får du oppskriften her:
Iskake med sirupsnipper
Du trenger
200 gram finknuste sirupsnipper
50 gram smeltet margarin
10 eggeplommer
125 gram sukker
1 vaniljestang
6 dl kremfløte
Slik lager du iskake med sirupsnipper
Kle en springform (Ø = 22cm) med matpapir. Ha de finknuste kakesmulene i formen og hell over den smeltede margarinen. Bland det godt sammen og trykk massen forsiktig ut så den dekker kakefatet innenfor springformen. Ikke vær hardhendt, da blir bunnen hard som fjell. Sett kaldt.
Visp stiv eggedosis av eggeplommer og sukker.
Skrap frøene ut av vaniljestangen og ha i en bolle sammen med kremfløten som piskes til fløyelsmyk krem.
Ikke kast vaniljestangen!
Se hva du kan bruke den til HER
Bland eggedosisen og kremen sammen med en ballongvisp til en jevn masse. Putt gjerne i noen biter av julekaker hvis du enda har noen. Ha over kakebunnen og sett i fryseren. La stå til den er gjennomfrosset og ta opp et kvarters tid før servering.
Velbekomme
Har du litt jordbærsaus igjen etter en riskremdessert, så kan du jo gjerne servere den sammen med iskaka med sirupsnipper også.
Og så er det bare å sette over kaffen, da, og kose seg med siste smak av jul for denne gang.
Vi hørs plutselig – hei så lenge!
Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg