Hverdagsbetraktninger,  Vår på Fjellborg

Rasket fra i fjor

Før dette utvikler seg til å bli en sukkerspinnblogg, utelukkende bestående av frittgående høner og kaffekopper, så er det på tide å skrive om de litt mer kjedelige tingene også. Løv, for eksempel.

Rake løv

Det kunne jo selvsagt være fristende å bare slå seg ned på kjellerlemmen i finværet, men arbeidet gjør seg ikke selv bare fordi sola skinner. Synd, men sant. Fjorårets løv ligger over hele tomta uansett vær, og nå gjelder det å få det opp før raka ødelegger det som snart spirer og gror både her og der. Vanligvis pleier vi å få det unna på høsten, men i høst var det ingenting som gikk etter planen, og dermed kan vi kose oss med løvraking nå.

Snøklokker

Ja, for det er jo ikke slik at vi heller vi sette i gang i drivhuset. Nei, nei. Plante? Neida. Oppgradere hønsegarden?
Klargjøre for årets gris? Ikke i det hele tatt. Nei, da er det mye bedre å rake løv!

Løvhaug

Og – det er jo nettopp derfor vi alltid har som mål å få unna løvet på høsten! Det er liksom artigere å gå i gang med årets aktiviteter, fremfor å rydde opp i fjorårets, når våren først endelig kommer. Den eneste trøsten, er jo at det blir veldig fint når det blir gjort, og arbeidslysten stiger liksom litt i takt med størrelsen på løvhaugene som samles rundt omkring på tomta.

Fjellborg

Jeg skulle ønske jeg kunne sagt at «det går jo fort, da,» men det gjør jo ikke det heller. Det er noen dagers arbeid, men så får man i alle fall trimmen ved det. Også er det jo litt koselig også, for mens jeg går der med raka, så koser jeg meg med å legge planer for våren og sommeren; hva som skal inn i drivhuset, utbedringer på barnas lekeplass, hvor vi skal flytte rabarbraen… Da er det jo ikke så ille, likevel; det var det med å like det du gjør, i stedet for å gjøre det du liker, og da er det egentlig helt greit å rake løv.

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel? 

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics