Hverdagsbetraktninger

Helg på egenhånd

Helg! Også satt jeg her, da. I stillhet. Alene. I et rent og ryddig hus. I et rent og ryddig hus som skal være sånn helt frem til søndag. Alle som kjenner til fenomenet barn og menn, skjønner jo at det betyr at nå er husmora hjemme alene. Og – det syns egentlig husmora at er ganske deilig, om det kan være lov å si?

Helg og kaffe

Husbonden og veslekæll forsvant ut døra her for et par timer siden. Veslekæll kunne ikke komme seg raskt nok avgårde, og var klar for en helg i sovepose. Nystrøken speiderskjorte kneppet han stolt igjen selv, og speiderskjerfet ble knytt fast. Husbonden sørget for å ha lederfløyta si innenfor rekkevidde, og så la de i vei på speidertur begge to. Både karusellbygging og stjernekikking står på programmet, så jeg tror de får en fin helg de to, og alle de andre speiderne herfra som skal på tur.

Veslebonden har dratt til farmor og farfar, og han var ikke rent lite klar, han heller. Å få være sammen med farmor og farfar en hel helg, betyr masse oppmerksomhet, og når han i tillegg slipper å konkurrere med storebror om å få den, kan det ikke bedre bli. Han var i strålende humør da han vinket hadet litt tidligere i dag.

Og jeg? Jeg er egentlig fornøyd med at jeg ikke skal farte avgårde med bag og tannbørsteetui. For meg er det husmorferie nok å kunne sove om natta, og å lage mat til én. Selvfølgelig setter jeg pris på familielivet, og jeg er glad i dem alle sammen, men innimellom er det godt å være litt alene også. I ett ryddig hus. Helt alene er jeg jo forresten ikke, da. Teodor holder meg jo med selskap, og det er veldig hyggelig. Vi har det trivelig sammen. Husvasken tok jeg meg av i forgårs, så i helgen skal jeg bare nyte. Jeg fikk en bok til jul, og den skal jeg ta meg tid til å lese. Ikke skal jeg se på klokka, og ikke skal jeg vaske klær. Fjordland tar seg av middagen, og da er i grunnen alt klart for en kose seg-helg for meg også.

Helg og kaffe

Selv om vi er litt spredt, tror jeg vi får en fin helg alle fire, både veslebonden, veslekæll, husbonden og jeg. Selv om vi er én familie, er vi også fire mennesker som trenger å oppleve og erfare litt på egenhånd innimellom. Veslebonden har det topp hos besteforeldre, og veslekæll har neppe mye tid til å savne mamma når han er på speidertur. Der har han det så moro, og der er jo også husbonden, som syns det er veldig artig at ungene begynner å bli stå store at han kan ta opp igjen egne interesser. At veslekæll følger i pappas speiderspor, er nok også litt stas. Jeg skal nyte frihelgen med god samvittighet, og på søndag sees vi alle igjen med nytt påfyll av den tålmodigheten og overbærenheten man så ofte trenger i en småbarnsfamilie – både store og små.

Helg og kaffe

Men, det blir jo ikke helt stille her på Fjellborg av den grunn, da. Titt innom Hverdagen på Fjellborg igjen i morgen, så skal vi ta en liten sniktitt på hva som skjer her neste uke. Er du nysgjerrig?

Vi blogges!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics