Alternativ økonomi (07/17),  I fokus

Hva er god økonomi? Ny fokusuke på Fjellborg!

Hva er god økonomi?

Er det at du kan gå i butikken å kjøpe akkurat det du har lyst på, uten å sjekke prislappen først?
Er det at du kan ta deg en weekendtur akkurat når du har lyst til det?
Er det at du kan etterkomme barn eller barnebarn sine ønsker når dere er i butikken sammen?
Er det at du ikke behøver lage et budsjett, for du vet at pengene strekker til likevel?
Er det at du tjener over det gjennomsnittlige 518 100 kr per år, og dermed har det bedre enn «resten»?

Er det god økonomi?

Eller er god økonomi at…

… du har kontroll over både inntekter og utgifter?
… du har evnen til å spare? Sette av noen kroner på feriekontoen hver måned?
… du har en nøysom livsstil, og ikke gjør noen forhastede innkjøp?
… du har en sikkerhetskonto i banken, dersom noe skulle skje?
… du har mulighet til å arbeide redusert tid, men likevel ha nok til livsopphold?

Hva er god økonomi?

Antakelig vil du kunne nikke bekreftende til alle påstandene over.
Kanskje ikke alltid gjenkjennende, men joda, det er da god økonomi? Eller?

Hva er god økonomi? Hjemmelaget vs butikkjøptVi har såvidt sett på økonomi på Hverdagen på Fjellborg
tidligere også. Husker dere denne?

I løpet av uka som kommer, har jeg lyst til å utfordre deg litt på dette. Slapp av, jeg skal ikke legge meg opp i privatøkonomien din. Ei heller skal jeg gi dere fullt innsyn i vår. Men, jeg har lyst til å se litt på hva er god økonomi fra flere vinkler. I høst hadde vi en fokusuke her på Hverdagen på Fjellborg, hvor vi så på sjølberging som livsstil. Man kommer vanskelig unna temaet økonomi når man ser på sjølberging som livsstil, men å sammenfatte det hele i ett enkelt innlegg ble nærmest umulig. Fra tid til annen får jeg også spørsmål fra dere som følger hverdagen vår her på Fjellborg, om det virkelig lar seg gjøre. Er det god økonomi i sjølberging? Derfor har jeg tenkt til at vi denne uka skal se litt nærmere på dette med økonomi. Og sjølberging. Og hva er god økonomi.

Ny fokusuke

«Økonomi? Æsj, så kjedelig!» fikk jeg stadig høre da jeg studerte nettopp dette. Jeg har en bachelor i økonomi og administrasjon. Jeg syns i grunnen det alltid var litt leit å bli møtt med «æsj, så kjedelig» hver gang jeg fortalte om studieretningen, for jeg syntes jo slettes ikke at det var kjedelig. Men det er klart, vi er forskjellige, og jeg kunne aldri blitt sykepleier heller. Og joda, jeg er absolutt enig i at grafer og analyser kan fremstå som dørgende kjedelige – det var ikke alle forelesere som klarte å holde oss våkne i timen heller – men økonomi er så mye mer enn det! Økonomi kan også være en sportsgren i kreativitet og nytenkning, og det er nettopp det jeg har lyst til å prøve meg litt på i uka som kommer.

Jepp! Vi kjører i gang en ny fokusuke her på Hverdagen på Fjellborg, og temaet denne gang, blir alternativ økonomi. Utangspunktet er selvsagt hverdagen her på Fjellborg, men du trenger slettes ikke ha sjølberging på agendaen for å klare deg med det du allerede har. Jeg kan love dere sparetips, utfordringer, nye innfallsvinkler eller påminnelser; alt etter som, middagsforslag og et totalt fravær av vanskelige fremmedord som gjeldsgrad, likviditet, annuitet og nominelle renter. Vi setter i gang på mandag, og da ser vi litt mer på hva er god økonomi. Jeg håper du titter innom da? I mellomtiden kan du jo tenke litt på hva er god økonomi for deg? Ikke minst kan du jo titte innom igjen for morgendagens bloggandakt?

Vi blogges!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics