Hverdagsbetraktninger,  Veslebonden,  Veslekæll

Ekstremsport

I flere uker nå har vi snakket om at det er på høy tid at ungene får byttet ut varme vinterstøvler med lettere vårsko og gummistøvler. Her har mor funnet frem shortsen, og ungene tramper fortsatt rundt i Cherrox? Sånt gå’kke! Det var bare det å få tatt turen til butikken, da. Helst med begge ungene samtidig, men enda viktigere er det at ungene er uthvilte. Fredag ettermiddag, for eksempel, er ett dårlig tidspunkt. Aller helst bør det være med begge oss voksne også, men her hvor vi bor er det dårlig med like store poteter, og når Obs! har tilbud på både det ene og det andre, så får man bare utnytte de lommene i kalenderen som man har.

Veslekæll McDonald's

Det passet jo fint for husbonden, som hadde en avtale samtidig som det passet oss andre å dra på skoshopping. Jeg stablet ungene inn i bilen (som endelig har fungerende vindusviskere; hurra, hurra!), ba til Vår Herre om en solid porsjon tålmodighet, og satte kursen mot gummistøvler og Gore Tex. Alene. Med to barn. Og det skal sies: Ære være alenemødre! Dere nyter stor respekt hos meg. Jeg anser nemlig den slags aktiviteter som ekstremsport!

Ja forresten, når jeg først er i lovprisningshjørnet: Kjære nabo! Tusen takk for at du introduserte meg for Manduca’n – jeg har fått et nytt liv etter at jeg kunne begynne å slenge toåringen på ryggen! Han plasserte jeg nemlig der, mens fireåringen fikk klare formaninger om å høre på mamma, gjøre som mamma sier, og prøve de skoene mamma sier at skal prøves. Midt i smørbrødlista over instruksjoner for den lille handleturen, stoppet han opp og så på meg: «Jammen mamma? Kan vi få is?» Han er ikke dum, den gutten. #forhandlinger

Veslebonden McDonald's

Mamma’n får litt hakeslepp av gummistøvler i størrelse 34, men både gummistøvler og sko kom i kurven og på kassebåndet og ble betalt, uten at de andre handlende på Obs! i det hele tatt merket at vi var der. Det er klart at da blir det jo is! «Men først må vi spise middag,» krevde jeg. Og da gjorde jeg noe jeg aldri før har gjort alene (vel å merke): Jeg tok med meg begge ungene på McDonald’s!

Jeg fryktet det verste, og så for meg trass og skrik, ketchupkasting og pommes frites i neser og ører, men de ungene mine, de kan hvis de vil, og i dag ville de! To lam, hadde jeg med meg på McDonald’s! I nesten én time satt vi der, og koste oss med pommes frites, hamburger og is. Mens veslebonden fikk se klipp fra Rally Sweden og Traktor Fail Compilations på Youtube, hadde storebror og jeg fine samtaler om alt fra døden til gamledager, disiplene til Jesus og fisk.

McChicken

Innen vi var hjemme, var det nesten leggetid, og da var alle enige om at det var en fin tur. Faktisk.
De fleste bekymringer blir det visst ikke noe av. Ikke i dag heller.
Og i morgen; i morgen blir det lette vårsko – og sunn middag!

Ha en fin lillelørdag-kveld!

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

2 Comments

 • Kirsti

  Herlig! Slike ting er så fint når det går bra, men absolutt ett mareritt dersom det skjærer seg… Og det er fullt forståelig om mor gruer seg på forhånd. Fullt fortjent med is etterpå <3
  Helt fram til nå,når gutta er 18 og snart 20, har jeg hatt vidåpen lommebok de gangene jeg har klart å lure dem med meg inn på en sko og/eller klesbutikk, for verre straff enn shopping kan knapt tenkes. Heldigvis virker det som ting er i ferd med å endres, og de kjøper klær sjøl, uten mor! Hurra!
  Ha en fin dag videre!

  • Husmora

   Jeg husker det til og med fra egen barndom, hvor dørgende kjedelig det var å være med mamma på shopping, så jeg har det i bakhodet. Jeg sparer ikke på bestikkelsene, haha. Godt og høre at det snur på et tidspunkt, da!
   Takk, og det samme til deg 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics