Husmorhverdag

Det hjelper på

Jada! Nå! Nå begynner det å likne noe her! Dag to med rydding er vel overstått, og jeg strekker meg så langt som til å si at det har vært en suksess. I klesvaska, for eksempel, kom jeg så langt at halvparten av bunadene allerede henger i sine respektive klesposer. Ja, jeg har til og med fått vasket alle gulvteppene her i huset! Hva gir dere meg? Selv om jeg sterkt misliker bare gulv, har jeg omsider innsett at det er det mest praktiske sommerstid, når vi går ut og inn, uten tanke for hva vi drar med oss. Mamma gjorde alltid det samme da jeg var liten, og jeg syns det var så forferdelig unødvendig! Vel, nå kan hun sitte der på en eller annen sky, og si «hva var det jeg sa?». Jag bjuder på den!

Kaffe

Leker er der leker skal være (nesten), alle blomstervaser, som i går morges var fulle av visne blomster, er vasket og satt i skapet, en hel liten formue i panteflasker er lagt i panteposen i kjelleren, lusespenner er funnet og samlet fra alle de tre hundre kvadratmeterne med hus og lagt pent i skuffen på badet, og gulvene er støvsuget. Slå den! Så langt hadde jeg aldri trodd jeg skulle komme i løpet av dagen, da jeg gav meg i går. Men, sånn går det når man har slik en fantastisk heiagjeng av noen lesere som det vi har! Det er utrolig hva noen trøstende ord om at «sånn er det her også» og en liksom-klapp på skulderen gjør for energinivået, altså!

Kaffe

Middagsgjester har jeg også rukket å ha i dag. Tante og onkel kom på gryte i ettermiddag. Til dessert serverte jeg kalorier så det skulle rekke for hele helgen og et stykke ut i neste uke, og vi mesket oss med sjokoladekake i kopp med hjemmelaget vaniljeis til. Da alle var forsynt, tok tante og onkel med seg husbonden og stakk til fjells! Tilbake stod jeg med to hylskrikende unger, klare for en helg som single og alenemor. Alenemortilværelsen er dog bare midlertidig, for veslebonden skal avgårde på overnattingsbesøk i morgen hos The Beppes, og veslekæll fyker på leir sammen med farmor, så jeg blir i grunnen bare «single». En hel helg i fred og ro og alensomhet; dere kan jo gjette hva jeg skal bruke den til? Jeg skal gjøre rent! Deretter skal jeg se på, og nyte det rene huset mitt. Husmorluksus, rett og slett.

Kaffe

Men, først skal jeg komme meg gjennom en morgen med ett A-menneske og ett B-menneske, barnehagelevering, bilen på verksted-levering, pakke til overnatting og pakke til leir, holde liv i høner og vaktler og ekteskapsproblemer og smågris, barnehagehenting og middag. Planleggingen for å få dette til å gli så glatt som mulig, er allerede godt i gang, og én av suksessfaktorene er at mor har fått nok hvile kvelden i forveien, så… vi blogges i morra!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Pst! Når vi 200 Facebook-følgere i løpet av helga, eller?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

4 Comments

 • Kirsti

  Koser meg med å lese om hverdagen din, og imponeres over arbeidsevne og innsatsvilje. Jeg har jo ennå løfte-tungt-forbud og vaske-gulv-forbud(men du versen så god jeg begynner å bli på å mase….) Ønsker deg en super singel-helg 🙂

  • Husmora

   Så hyggelig å høre 🙂 Arbeidsevnen er det nok så som så med, siden jeg lever med fibromyalgi, men jeg utnytter de gode dagene for alt de er verdt. Også er jeg forferdelig sta 😉
   Håper du snart kan klare selv også; det er slitsomt med slike bregrensninger!
   Ha en fin kveld!

 • Avdelingholt/ Anja Holt

  Kos deg masse i rent og stille hus i helgen. Jeg er på gang og har faktisk tenkt til å vaske leiligheten for første gang siden kragebeinsbrudd i dag (har hatt assistanse under sykeperiode, det har ikke grodd igjen). Enjoy!

  • Husmora

   Takk 🙂 Det har jeg gjort også 😉
   Så leit med bruddet. Håper du får dreis på’t snart!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics