I rugemaskinen

En liten sprekk

Rugemaskinen på badet er stadig i gang, og for noen uker siden la vi inn en ny vending med hønseegg. På mandag var endelig «termindatoen» her, og siden har vi gått og lyttet og ventet. Helt sikre har vi ikke vært heller, på hvordan dette skulle gå, for det har vært et par uhell i løpet av rugeperioden, men i dag tidlig…

Hova-Bator

… kom det noen ørsmå, prøvende pip fra maskinen. «Pip-pip, piiip!»
Jeg nærmest slapp det jeg hadde i hendene, og sprang bort for å se, men nei.
Ingenting.

Hova-Bator

Veslebonden og jeg var ute et par timer, og da vi kom tilbake fra formiddagsturen, gikk turen rett inn på badet igjen. Det var helt stille. Men, der! På ett egg, var det en bitte liten sprekk! Jeg kjente at jeg pustet lettet ut. Så hadde kanskje ikke rugingen gått fullstendig ad undas likevel? Noen timer senere, var det gått hull i enda to egg, og alle var i live.

Hova-Bator

Ja, så nå venter vi i spenning på om de kommer seg ut. Kanskje har Fjellborg fått noen nye beboere innen i dag har blitt til i går? Oppdateringer – dersom det skjer noe – kommer nok fortløpende på Facebook, så dere får følge med i løpet av morgendagen.

Pip-pip fra oss!

 Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics